El PSC vol un nou model de zonificació escolar per evitar «desequilibris»

Els socialistes presentaran una moció en el plenari del 28 de novembre per intentar evitar casos com el del Ciutat de Reus

per JR / Redacció, Reus, 23 de desembre de 2015 a les 12:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El portaveu municipal, Francesc Vallès, amb el regidor socialista Andreu Martín. Foto: Carla Bergadà.
 

El grup municipal del Partit Socialista de Catalunya presentarà una moció al proper ple, que se celebrarà el 28 de novembre, amb la intenció de reformular el model de zonificació escolar de la ciutat. Segons els socialistes, el model actual presenta «desequilibris relacionats amb el procés d'admissió d'alumnes als centres educatius i a la reducció de ràtios per grup». El principal motiu d'aquesta proposta és la pèrdua de la línia de P3 de l'escola Ciutat de Reus, anul·lada per falta de demanda, segons la Generalitat.


El portaveu dels socialistes, Francesc Vallès, creu que l’actual model de zonificació escolar provoca saturació d’alumnat en alguns centres i despoblació en altres. Per Vallès, els problemes principals són l’ampliació de ràtios en algunes escoles quan encara hi ha places vacants en altres que se situen relativament a prop i, a la inversa, que no es redueixin ràtios en centres amb sobreoferta. Segons els socialistes aquestes dues causes, entre d'altres, contribueixen a la baixa ocupació dels centres amb demandes inferiors, provocant desequilibris amb els altres centres educatius.

El PSC ha volgut remarcar que «l'Ajuntament no pot permetre centres amb excedents tan elevats de vacants que obliguin a tancar tot un curs». Segons el grup municipal això suposa un fracàs per part del consistori i reclama que s'introdueixin mesures per corregir aquesta situació abans que els alumnes es vegin encara més afectats.


A més, els socialistes portaran una altra proposta al proper ple municipal en la que proposaran crear una taula de desenvolupament de les infraestructures estratègiques de la ciutat. El text vol engegar aquest organisme en un màxim de 6 mesos i proposa la Cambra de Comerç i la URV com a líders d'aquest estudi, amb la participació de diferents professionals del sector.

 

Participació