Una setantena de joves participen en el Concurs de Cambra Higini Anglès

El certamen se celebra a l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus

per ES/Redacció, Reus, 19 de desembre de 2015 a les 15:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de desembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un quartet de la categoria juvenil participa al concurs de Música de Cambra. Foto: ReusDiari.cat.
 

Vint-i-cinc grups de música de cambra han vingut aquest dissabte d’arreu de Catalunya, València i Andalusia per participar en l’onzena edició del Concurs Higini Anglès, organitzat per la Diputació de Tarragona. El certamen, que se celebra a l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Reus, és dels pocs concursos de música de cambra organitzats a Catalunya.


En total, són 73 músics que hi participen distribuïts en quatre categories: infantil, fins a 11 anys, juvenil, fins a 15 anys, jove, fins a 18 anys, i superior, fins a 23 anys. L’objectiu comú és gaudir del certamen i la música, alguns dels quals la tenen només com a afició i, d’altres aspiren a convertir-la en el seu ofici. És el cas de la Carla i la Júlia, que estudien cello i violí a Holanda i que han vingut expressament per participar al concurs juntament amb en Mario, que també estudia música a Catalunya. El director del Conservatori de Reus i president del tribunal del certamen, Víctor Santapau, apunta que el concurs permet veure la feina dels joves músics i demostrar el «gran nivell» que tenen.

Segons Santapau, Tarragona és una demarcació on cada vegada hi ha més tradició de música de cambra. Al concurs, creat fa onze anys, es pot veure la feina d’estudiants de música de conservatoris d’arreu de l’Estat. Pels músics, el concurs és una experiència més que els apropa a l’ofici de músic. «És una experiència dura», ha afirmat la Carla, del Trio ENESCU, que ha explicat que és la segona vegada que participa en el concurs i que repetir permet «anar més tranquil a l’escenari» perquè ja coneix el funcionament del certamen. Els integrants del quartet de saxos TerrasSAX també han apuntat que han vingut des de Terrassa a Reus a gaudir del concurs i no a guanyar.

Durant aquest dissabte es fan les fases eliminatòries de les categories Jove i Superior i a la tarda es fa la prova única de les categories infantil i juvenil. També durant la tarda de dissabte es faran les proves finals de les categories jove i superior. Totes les actuacions són gratuïtes i a porta oberta.

 

Participació