El restaurant Reineta situa el cor de Reus a la prestigiosa Guia Michelin

L'establiment ha aconseguit la menció a la prestigiosa guia amb dues forquilles i la qualificació «buen standing» amb poc més de dos anys de vida

per Laia Solanellas , Reus, 27 de novembre de 2015 a les 11:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Fotografia de família amb tot l'equip de la Reineta. Foto: L.S.
 

El centre de la ciutat de Reus ja poc presumir de tenir un restaurant a la prestigiosa Guia Michelin. Es tracta de Reineta, un local ubicat al carrer dels Jurats que té poc més de dos anys de vida i que ha aconseguit robar el cor a tot aquell qui hi ha passat, fins i tot als inspectors de la Guia Michelin, que enguany gràcies al boca-orella van fer cap al restaurant i es van meravellar amb la seva cuina i també la seva decoració. Com a resultat, Reineta ha aconseguit entrar enguany a la prestigiosa guia amb dues forquilles —d'un màxim de cinc— i la qualificació de «buen standing», que fa referència a l'ambientació del local. 


La recomanació de la guia també va acompanyada d'un petit text en el qual qualifica el restaurant de «singular» i també «d'ambient eclèctic» amb una «cuina tradicional actualitzada que agafa cos arran d'un bon producte». Aquest dijous al vespre, van rebre la notícia al restaurant i no va faltar el cava. La celebració va ser grossa a Reineta, però la xef i propietària del local, Gina Iscla, assegura que «ara queda el gran treball durant aquest any per aconseguir l'Estrella Michelin». L'objectiu és clar, i ara és possible, ja que aquesta menció a la guia significa que durant el 2016 rebran fins a quatre inspeccions de la Guia Michelin per tornar a avaluar la qualitat del restaurant, a tots els nivells. Iscla també creu que aquesta fita «és molt important per Reus», ja que la menció situa per primer cop el centre de la ciutat al mapa de la guia.
 

Imatge d'una part del menjador del restaurant. Foto: L.S.


Reineta és un restaurant familiar i amb un tracte molt proper. A banda d'una cuina «d'autor i de mercat» com la descriu la seva xef, també és un plaer per la vista, ja que a l'interior s'hi poden observar diverses obres d'art. Actualment compta amb sis treballadors i els menús tenen un preu d'entre 25 i 50 euros el cobert, i cal reservar prèviament, ja que compta amb un aforament per a 38 persones i l'agenda —ja abans de la menció a la guia— la tenen força plena. 
 

La Reineta està plena de detalls que amenitzen la vetllada. Foto: L.S.


A banda de Reineta, la Guia Michelin també menciona un altre establiment a la ciutat de Reus des de fa anys, es tracta de la Masia Crusells, situada a l'avinguda de Tarragona, i que també compta amb dues forquilles a la guia. 
 

El local està situat al carrer dels Jurats de Reus. Foto: L.S.

 

Participació