Els bombardejos feixistes a la Selva del Camp en un documental: 'Por al cel'

Divendres 27 de novembre a les 20.00 hores s'estrenarà

per MP/ Redacció , La Selva del Camp, 20 de novembre de 2015 a les 16:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge del rodatge del documental. Foto: ReusDiari.cat


El proper divendres 27 de novembre a les 20.00 hores, el Castell de paborde de la Selva serà escenari de l’estrena oficial del documental Por al cel de la periodista reusenca Marta Trill i l’historiador selvatà Axel Baiget. Es tracta d’un film que explica, amb una quinzena de testimonis, com va viure el poble de la Selva del Camp els bombardejos feixistes al Camp de Tarragona del 1936 al 1939.


El projecte ha estat editat per l’equip tècnic de Canal Camp i ha portat un any i mig de feina per als seus autors: documentació, redacció i guió per elaborar-lo amb documents des de l’Arxiu Històric de l’Exèrcit de l’Aire a Madrid, passant per l’Ufficio Storico dell’Aeronautica Militare (USAM) de Roma, el Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus i l’Arxiu Històric de la Selva del Camp. Tot plegat, arrodonit amb les aportacions indispensables dels testimonis de la gent del poble.

 

Participació