Sorteig

Carles Juncosa: «Els restaurants del Camp es mereixen més Estrelles»

7deTU, el nou restaurant reusenc del gran xef Carles Juncosa que ha passat pel Celler de Can Roca | «Tenim un producte espectacular i grans cuiners, però no són valorats com es mereixen»

per Redacció, Reus, 26 de novembre de 2015 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Carles Juncosa Foto: Gerard Martí.

 


De l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, al Celler de Can Roca, i fins i tot a Brusel·les. La història de Carles Ciurana és igual que una bona recepta, anant agafant els millors ingredients, essències i sabors d’allà on ha passat fins a voler tornar a casa seva, a Reus, amb 7deTU. Amb ell pretén exhibir tots els coneixements adquirits en aquests anys i reivindicar el gran producte que ofereix la terra de les comarques tarragonines, així com les seves persones.


— Com va ser l’experiència de treballar al millor restaurant del món?
— És molt estressant. Et costa agafar el ritme i la filosofia d’entendre la forma de treballar, però un cop t’hi adaptes et sents molt a gust. Els germans no poden conèixer personalment tothom, però tenen un tracte molt afable amb tots els seus treballadors. Tot i les moltes hores que treballes, el més important és tot allò que aprens. Has de fer de tot. Des d’elaborar de la cosa més mínima, fins a crear els plats... I tot això, sempre ha de sortir perfecte, el que et dóna una gran confiança per després encarar nous projectes professionals a la teva vida.
 
— Et va sorprendre la seva forma de treballar?
— Em va sorprendre positivament la qualitat del producte que s’utilitza i la meticulositat que hi ha en tots els aspectes. Per exemple, els punts de cocció han de ser perfectes, ni més ni menys, o si la presentació no és excel·lent aquell plat mai sortirà a una taula. D’altra banda, em va sorprendre negativament l’organització, suposo perquè en el seu moment estava pensat per treballar com una cuina clàssica, sense zones de producció específiques, la qual cosa ja no es fa.

— Passar per aquesta cuina et canvia la forma de veure les coses?

— Quasi tot el que he fet a partir d’aleshores ha sigut amb tot el que vaig aprendre al Celler de Can Roca. Surts amb un gran amor pel producte, un respecte cap a les tradicions i amb una filosofia molt marcada. Si l’absorbeixes, et canvien al 100%.

— Segur que guardes grans records i curiositats... Però quina anècdota destacaries del teu pas pel Celler de Can Roca?
— Com a anècdota... L’escridassada que em va caure el primer dia d’en Josep Roca. Em van caure deu safates d’alumini. Ja us podeu imaginar...[somriu]. Però per altra banda recordo sobretot tenir l’honor de muntar el carro de petit fours i tenir la sort de veure els comensals menjant en acció i com és tot l’espectacle del menjador. Són moments inoblidables per a qualsevol xef.
 

Interior del restaurant 7deTU. Foto: Gerard Martí.


— Què hi ha al darrere d’aquests plats tan minuciosos, tan petits i tan cars?
— No és que siguin cars o petits. Si menges 17 plats d’aquests és com un menú normal de dos plats en qualsevol restaurant. A més, el producte de qualitat té un preu, i si el vols amb un gran servei i personal professional... fan que el preu no sigui conceptualment tan car.

— Creus que el Camp de Tarragona podria tenir més restaurants amb estrelles Michelin?
— Evidentment. Perquè tenim un producte espectacular i grans cuiners. A vegades no es valoren de manera equitativa les coses, si estàs ben ubicat o no, per exemple. No es valora igual estar a Tarragona que a França, Alemanya o Itàlia, i això no hauria de ser així. També és culpa nostra. Fins ara hem tingut molt de turisme que hem alimentat amb brossa. El resultat? S’ha creat la idea que menjar a Tarragona bé és difícil. Tenim grans restaurants que estan menys valorats que els d’altres ciutats.

— Què n’extreus d’aquesta experiència al millor restaurant del món per portar a les comarques tarragonines?
— Extrec el seu sentiment pel que produeixen. A Girona o en qualsevol altre lloc on he estat, a banda de tenir un gran producte, tenen un gran amor per la seva terra. Per a aquestes persones és important que la vaca sigui de la seva terra, així com les pomes o fins i tot la varietat de l’arròs, coses que fins ara aquí no s’havien apreciat. Si vols oferir una cuina de qualitat al 100% has de comprar un producte molt bo, i en aquest cas, nosaltres el tenim al costat de casa.
 

Restaurant 7deTU. Foto: Gerard Martí.


— I després del Celler de Can Roca, passant inclús per Brusel·les, has decidit portar la teva cuina a Reus. Per què?
— Sóc de Reus i m’estimo molt la ciutat. Quin millor lloc que el centre de Reus per apropar el sabor tradicional de la capital del Baix Camp a tothom que vulgui. Els productes d’aquí no estan valorats com es mereixen. Estem a cinc minuts de les millors gambes i peix blau del món; a sols vint dels millors vins del món i a trenta de Capafonts, on tenen uns cabrits i formatges espectaculars; estem a quaranta minuts del Delta de l’Ebre... Reus és un nucli importantíssim. Tots aquests productes no els tenen a ciutats com Girona, però sorprenentment tenen restaurants «millors» segons l’opinió pública. A vegades penso que tot plegat és més culpa nostra. La meva voluntat és cuidar i demostrar que amb aquests productes es poden elaborar els millors plats.

— 7deTU... Per què vas escollir aquest nom pel teu restaurant?
— Perquè la meva parella es diu Tuset, i 7deTU és un joc de paraules amb el seu cognom. És molt adient perquè si vens al restaurant és perquè tens set de vins, de compartir.

— Com creus que està actualment l’oferta gastronòmica reusenca? Què hi trobes a faltar?
— Actualment és molt millorable. Sóc un gran consumidor de restaurants i rares vegades em quedo a Reus a dinar o sopar. No tens vins a un preu normal per poder-los consumir. Reus té un dèficit de restaurants respecte a ciutats com Cambrils o Tarragona, tot i que cada cop s’estan obrint més locals en aquests últims anys al centre de la ciutat.
 

Restaurant 7deTU. Foto: Gerard Martí.


— El vi és un element essencial a la teva cuina. Per què dónes tanta importància al vi dins de la teva oferta gastronòmica?
— Li dono molta importància perquè m’encanta beure vi. Els vins, la sala i el servei han perdut molt de protagonisme en favor de la cuina. Però crec que la persona que et tracta i la manera de fer-ho és essencial en un àpat. La copa en què et serveixen, els vins que tens, i molts altres detalls també ho són. Crec que aquestes coses i el sabor dels bons vins s’han d’apreciar a poc a poc. No has de ser un gran expert. Simplement has de gaudir del vi i de tota la resta d’elements que, junts, et fan gaudir d’una gran experiència.

— Quin ha de ser el sabor de Reus?
— El sabor de Reus... Si tens els millors productes de la rodalia de Reus és tan senzill com posar-ho tot junt en un plat i ja està. La meva feina en aquest sentit és ben poca, perquè si el producte és excepcional, la gent que vingui marxarà havent tastat i recordant Reus i el Baix Camp. Jo no invento el seu sabor. Aquest ha de ser el dels seus productes, ja que són excel·lents i no tenen res a envejar a altres que actualment són considerats com a millors.

Sorteig de dos sopars per a dues persones

Des de ReusDiari.cat volem premiar els nostres lectors amb el sorteig de dos sopars per a dues persones de dimarts a dissabte gentilesa de 7deTU. Per participar en el sorteig només cal que ompliu el següent formulari amb les vostres dades. Teniu temps per participar-hi fins al dijous dia 10 de desembre a les 09.00 hores, el nom de la persona guanyadora se sabrà el mateix dijous a la tarda. Les dades dels participants es transferiran a l'empresa Medianeeds. 

Recordeu que només podeu inscriure-us una vegada en el sorteig, en cas contrari sereu eliminats del llistat de participants. 

SORTEIG TANCAT
 
Dades de 7deTU Reus
 
 
 

 
Carrer de Vallroquetes, 6 Reus 
Telèfon: 977 108 146
Horari:  Dimarts de 13.30 a 16.00 hores
Dimecres a dissabte de 13.00 a 16.00 i de 21.00 a 23.00 hores
Diumenge i dilluns tancat.
Facebook:  7deTU
Web:

www.7detu.com

 

Participació