Deu anys després s'acaba el via crucis i Metrovacesa obre portes a la ciutat

El Centre Comercial La Fira ha enllestit contrarellotge les obres per obrir portes a la data marcada | L'empresa ho qualifica com un «carrer comercial més de la ciutat»

per Guillem RS , Reus, 5 de novembre de 2015 a les 21:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge de l'exterior del Centre Comercial La Fira de Reus, aquesta nit. Foto: Laia Solanellas.


«Avui hi pensava, ja fa gairebé una dècada que es va començar tot això», ha dit l'alcalde Pellicer instants abans d'inaugurar oficialment el Centre Comercial La Fira aquest dijous 5 de novembre. Pellicer ho ha fet acompanyat del director general de Metrovacesa, Carlos Garcia León, i del director general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Recasens, i també de diverses autoritats del Camp de Tarragona com el delegat del Govern de la Generalitat, Joaquim Nin, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet i portaveus i regidors de la majoria de partits polítics de l'Ajuntament de Reus —menys del Partit Popular i de la CUP— i el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà.


L'alcalde Pellicer ha recordat l'important pes de la ciutat de Reus com a capital comercial de Catalunya i l'oportunitat que s'obre pel comerç de tota la vida i pel centre comercial des d'aquest divendres. L'alcalde ha anunciat que la setmana vinent l'Ajuntament presentarà una gran campanya de Nadal que inclou a tots els agents comercials de la ciutat. Per la seva banda, Garcia León ha aprofitat per agrair la col·laboració de l'Ajuntament i també ha batejat La Fira com «un carrer comercial més de la ciutat».
 

El director general de Metrovacesa i l'alcalde de Reus, durant el primer passeig. Foto: Laia Solanellas.


​La instal·lació de Metrovacesa a la ciutat de Reus no ha arribat sense polèmica a la ciutat. Primer per l'aturada de les obres, després per la falta d'acord entre l'empresa i l'Ajuntament i, finalment, per la disputa amb el comerç del centre de la ciutat. L'alcalde Pellicer ha insistit a posar en relleu la unió que volen crear, amb la plaça Llibertat, dels dos centres comercials de la ciutat, la del nucli antic i el nou, el de Metrovacesa.

Deu anys després «ha arribat el dia», deia el vídeo promocional que ha fet públic el centre comercial quan s'ha donat per obert, finalment, un espai amb el 80% de superfície comercial completa i amb les expectatives d'arrelar-se a la ciutat molt altes. El director general de Metrovacesa, l'alcalde i les autoritats han passejat a velocitat ràpida per tot el centre comercial i ha acabat a la planta carrer, l'acte ha seguit amb un còctel amb uns 200 convidats i finalment un concert d'Apache ha tancat la nit a l'antiga plaça de l'Univers.La inauguració del Centre Comercial La Fira:
 

 

Participació