Els tràmits, més accessibles, a través de la nova seu electrònica de Reus

L’Ajuntament de Reus ha activat aquest dimecres 14 d’octubre l’espai web municipal

per ES/Redacció , Reus, 14 d'octubre de 2015 a les 11:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge d'arxiu de l'ajuntament. Foto: ACN.
 

Avui dimecres, 14 d'octubre, el consistori reusenc ha activat la seva nova seu electrònica, l’espai web municipal des d'on els ciutadans poden exercir el seu dret d'accés a la informació, als serveis i als tràmits de l'administració pública de manera telemàtica. D'aquesta manera, la nova seu electrònica substitueix la implantada el 2009, amb l'objectiu de ser més àgil, accessible i senzilla, ja que «redissenya la seva imatge, es fa compatible per a dispositius mòbils i tauletes, i en facilita l’accessibilitat a persones amb discapacitat».


Pel que fa al servei virtual està disponible les 24 hores i els 365 dies l'any, i informarà amb anterioritat de possibles parades per motius tècnics. La pàgina comptarà amb diverses novetats com la integració en un mateix espai web del catàleg de tràmits i del portal de serveis com ara un catàleg de tràmits ofereix informació sobre tots els tràmits que la ciutadania pot fer amb l’administració municipal, com pot ser dates, com i on tramitar-ho, possible cost econòmic, documentació necessària o departament responsable, entre altres; un tauler electrònic, licitacions, pagaments de tributs, ordenances i reglaments, planejament urbanístic, notificacions electròniques, carpeta ciutadana, carpeta del proveïdor, validador de documents i factura electrònica i ressaltar automàticament les últimes licitacions; fer els tràmits més destacats i usats; i les publicacions del tauler electrònic per tal que l'usuari pugui accedir fàcilment a la informació més innovadora.

La seu electrònica està dirigida tant a ciutadans com empreses i entitats que es relacionin per mitjans electrònics amb l'administració municipal. Per ser usuari dels tràmits telemàtics són necessaris els certificats digitals i sistemes de signatura electrònica admesos i validats per l'Agència Catalana de Certificació. En el cas de tramitació telemàtica, la persona interessada haurà d'estar registrada en la base de dades municipal de persones; en cas contrari, haurà de demanar prèviament —a través del tràmit telemàtic corresponent— l'alta al sistema pel seu registre.


El tràmit per exercir el dret d’accés, es pot demanar telemàticament

Per una altra banda, el consistori ha explicat que coincidint amb la publicació de la nova seu electrònica, posen a disposició de la ciutadania el tràmit telemàtic per exercir el dret d’accés a la informació pública que la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, reconeix a tortes les persones, a títol individual o en nom i representació de qualsevol persona jurídica. Aquest dret es podia exercir fins ara de manera presencial a través de l’OAC o per correu postal.

 

Participació