Anestesistes i cirurgians treballen gratis per reduir les llistes d'espera

La CUP deunucia que mentre uns fan «hores extra sense cobrar», els consellers del Grup Sagessa «es neguen a prescindir de la dieta de 580 euros nets»

per Redacció, 12 de juny de 2013 a les 11:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Imatge d’arxiu de l’Hospital de Sant Joan de Reus. Foto: delCamp.cat

La Candidatura d’Unitat Popular de Reus ha sortit per denunciar, una vegada més, la gestió del sistema sanitari a les nostres comarques. En un comunicat, la CUP de Reus denunciar que els anestesistes i cirurgians de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus «estan treballant hores extra sense cobrar per reduir les llistes d’espera, mentre que els consellers i conselleres del Grup Sagessa es neguen a prescindir de la dieta de 580 euros nets» que cobren per assistir per cada reunió del Consell d’Administració. El regidor reusenc de la CUP, David Vidal, que també es conseller del grup Sagessa, explica que en la reunió del Consell d’Administració del 6 de juny a Amposta (Montsià), va proposar prescindir d’aquesta dieta. Segons Vidal, la majoria de consellers es van negar fins i tot al fet que es pogués debatre aquesta qüestió; també denuncia, a més, que cada reunió del Consell d’Administració de Sagessa costa a les arques públiques a l’entorn dels 16.000 euros, «mentre mes rere mes en aquestes reunions s’aproven retallades en els serveis que presten els centre sanitaris».

 
D’altra banda, la CUP posa de manifest que rep la informació sobre tot allò que passa als centres de Sagessa a través de la premsa. En aquest sentit, el regidor i conseller Vidal es mostra «indignat» per la informació sobre les hores extra d’anestesistes i cirurgians de l’hospital de Reus, ja que, segons Vidal, «l’esforç desinteressat que realitzen aquests treballadors per reduir les llistes d’espera i donar un servei de qualitat a la ciutadania, xoca frontalment amb l’actitud dels actuals, i dels anteriors, gestors i responsables polítics de l’hospital», els quals, afegeix Vidal, «ofereixen més serveis a les mútues en detriment dels usuaris de la sanitat pública». Finalment, el conseller de la CUP critica l’actual equip directiu de l’hospital, perquè «celebra que els seus treballadors treballin voluntàriament» i al mateix temps «allarga al màxim l’inici de la negociació del conveni col·lectiu» i així «forçar els sindicats a acceptar un acord a darrera hora, que vagi clarament en contra dels seus interessos».

 

Arxivat a:
Societat, sanitat
Participació