'Eyebombing', la pràctica de col·locar els ulls 'googly' a les coses

per Margarida Paredes , 17 d'octubre de 2015 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'octubre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A través d'Instagram vaig descobrir l'Eyebombing i em va semblar una activitat divertidíssima i senzilla per fer amb els nens. N'heu sentit a parlar?
 

Eyebombing. Foto: oddee.com


L'Eyebombing és l'art d'enganxar ulls de plàstic en qualsevol element de la via pública per transformar-lo en una criatura amb vida pròpia, aquesta és la definició que podem llegir a Eyebombing.com. La finalitat del moviment és humanitzar els carrers i despertar somriures entre els vianants.
 

Eyebombing. Foto: itclips.net


L'any 2003, Klutz Press va publicar un llibre de treballs manuals titulat Googly Eyes, un recull de fotografies d'objectes de casa transformats en cares gràcies als ulls adhesius.
 

Eyebombing. Foto: barnesandnoble.com


A partir de llavors, van anar apareixent grups a Flickr i blocs que recopilaven imatges d'objectes personificats amb els típics ullets googly.
 

Eyebombing. Foto: captaincreativematerials.com


Ulls googly: així és com es diuen en anglès els ulls per fer treballs manuals, aquells que són una mica bombats, recoberts d'un plàstic molt finet, tenen la pupil·la a la base i sovint són mòbils.
 

Eyebombing. Foto: oddee.com


Però no va ser fins a l'any 2011 que un parell d'artistes danesos van registrar Eyebombing.com amb la finalitat d'establir unes normes clares per tal de redefinir el moviment:

— Només ulls googly, no gomets (no s'hi val a posar ulls plans!)
— Només fotografies fetes en espais públics
— No ulls sobre ulls
 

Eyebombing. Foto: eyebombing.com


I comencen a pujar fotos a Tumblr, Twitter i Flickr. Des de llavors podem trobar fotografies d'Eyebombing amb les etiquetes #eyebomb, #eyebombers i #eyebombing. També hi ha una pàgina a Facebook i bastants carpetes a Pinterest.Dissabte vam sortir a bombardejar el carrer i vaig preparar-me un equip: ullets de treballs manuals, una mica de bluetack (no vaig trobar-ne d'autoadhesius) i aquestes van ser les nostres víctimes
 

Eyebombing. Foto: Agulles de ganxo


Els nens van xalar moltíssim, una activitat súper enginyosa i totalment recomanable per animar una tarda avorrida.
 

Eyebombing. Foto: Agulles de ganxo


L'equip segueix a la meva bossa de mà, mai se sap quan podem tornar a atacar!

Què, us animeu? No dubteu en etiquetar les vostres fotografies amb l'etiqueta #eyebombing i sobretot enviar-me les a margaridaparedesolle@gmail.com, estaré encantada de compartir-les a la carpeta de Pinterest: lectors de l'agulles.

 

Participació