Origami Art i Teràpia, un nou centre d'art japonès a Reus

Ja podem gaudir de l'origami a Reus, l'art japonès de plegar el paper per obtenir figures | Cursos i tallers adreçats a tots els públics on s'obtenen noves experiències

per Claudia Salas, 14 de setembre de 2015 a les 09:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Lluïsa Crusells, mestressa de la botiga. Foto: ReusDiari.cat
 

Des de fa un any, a Reus va néixer Origami Art i Teràpia, una empresa dedicada als tallers i a la venda en línia de productes fets d'origami, conduïda per la Lluïsa Crusells, una dona molt inquieta, curiosa i apassionada del seu treball. Per als que no sabeu què és l'origami us ho expliquem tot seguit. L'origami és l'art japonès de plegar el paper per obtenir figures de formes variades. El que durant molts segles es va considerar una artesania per desitjar bona sort, avui dia es considera un art inclòs entre les aficions intel·lectuals i científiques.

 

Peça feta amb la tècnica origami. Foto: ReusDiari.cat

 
Realitzar algun d'aquests cursos o tallers fa que es desenvolupi la imaginació, l'actitud pacient, el desenvolupament de les habilitats motores fines treballant les dues mans, així es fan funcionar conjuntament els dos hemisferis del cervell, activa les capacitats intel·lectuals i creatives, la concentració, la memòria, l'atenció, augmenta l'autoestima, l'alegria, la satisfacció i l'orgull en el treball propi.
 

Taller d'origami Foto: Cedida


Actualment hi ha hospitals de Sud Amèrica que utilitzen l'origami com a tractament en pacients que han patit ictus, també s'utilitza en pacients amb Alzheimer, nens que pateixen problemes d'atenció.... com podem veure, no només són figures de paper, aquesta tècnica s'utilitza en molts camps com la medicina, entre d'altres.
 

Cossos platònics fets amb la tècnica origami. Foto: ReusDiari.cat


Els tallers que es fan a Origami Art i Teràpia van adreçats a persones a partir de 10 anys. El curs que va de setembre a juny es fa un dia a la setmana durant dues hores i es pot començar quan es vulgui. A més, cada mes ofereixen tallers en dissabtes, a triar al matí o bé a la tarda. També trobem el taller de llums que dura quatre hores, previst pel 19 de setembre, i el taller de garlandes de tulipes que en dura tres i el fan el 26 de setembre. Els papers que s'utilitzen són especials, contenen un alt percentatge de cotó i en alguns casos estan lliures d'àcid.

 

Taller de llums origami. Foto: Cedida


Cal destacar que Origami Art i Teràpia també ofereix tallers per a empreses, que serveixen per millorar les relacions entre els treballadors, cohesionar els equips i a la vegada evadir-se de la rutina del treball diari. I per últim hi trobareu la botiga en línia on es poden comprar diferents productes fets a mà ideals per regalar i decorar.

Origami Art i Teràpia us ofereix una experiència nova i plena de sensacions.
 

Garlanda de llums origami. Foto: Cedida


Sorteig d'un taller de garlandes de tulipes

Des de ReusDiari.cat volem premiar els nostres lectors amb el sorteig d'un taller de confecció d'una garlanda de tulipes a Origami Art i Teràpia. Per participar al sorteig només cal que ompliu el següent formulari amb les vostres dades. Teniu temps per participar-hi fins al dilluns 28 de setembre, el nom de la persona guanyadora se sabrà el mateix dilluns a la tarda.
 
SORTEIG TANCAT
 
Dades d'Origami Art i Teràpia
 
 

 
Carrer Llovera, 43-45, 1 Reus 
Mòbil: 618 939 794
Horari:  Dimarts, dimecres i dijous de 16.00 a 20.00 hores
 
Facebook:  Origami Art i Teràpia
Web:

www.origami-reus.cat 

Participació