La punta de la riera de Riudecanyes

per Rafel Ferré, 8 de juny de 2013 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
  Foto: Rafel Ferré.

Les desembocadures de les rieres del Camp de Tarragona acostumen a formar les puntes, petits cons que entren al mar fruit dels sediments que arrosseguen en les rierades. En aquestes puntes o codolars, les platges recobren una vida que pot recordar com era el litoral abans de la seva actual transformació. La punta de la riera de Riudecanyes n’és una de les que podem trobar. Aquesta primavera, fruit de les pluges que han regat el camp, fa que el sistema Siurana-Riudecanyes desbordi i una part de les aigües dreni pel curs natural de la riera.


Foto: Rafel Ferré.

A la desembocadura, la típica llacuna d’aigües superficials salobres és substituïda per l’aigua dolça sobrera, i la part final de la riera ha agafat una nova fesomia. Els canyissos acabats de brotar es mesclen amb els vells tanys florits de la temporada passada, les ginestes també floreixen com un homenatge a Espriu, l’herbassar és esponerós i, arribat a mar, el vent serè bat la frau en acabat de creuar la pell de brau.


Foto: Rafel Ferré.

Foto: Rafel Ferré.


Foto: Rafel Ferré.

 

Arxivat a:
Racons del Camp, racons
Participació