L'Última Llar reacciona: prohibeix l'entrada a voluntaris i apadrinadors

Arran de la nova denúncia de Libera!, el centre ha blindat les seves portes i des d'ara només els treballadors podran conèixer què es fa a l'interior amb els animals

per Carla Bergadà, Reus | 3 d'agost de 2015 a les 23:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'agost de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge que forma part de la denúncia de Libera!. Foto: ReusDiari.cat.


Només unes hores han calgut perquè l'Última Llar reaccioni després de les informacions que va avançar aquest diari. Segons ha pogut saber ReusDiari.cat, els responsables del centre ja han fet arribar un comunicat als voluntaris i apadrinadors actuals per informar-los que des d'ara tenen prohibida l'entrada. Arran de les informacions publicades sobre la nova denúncia en la qual treballa l'associació Libera! per tancar les portes de la gossera i que tenen previst presentar dilluns, els propietaris de l'empresa han decidit blindar l'accés al recinte per tant, ja només ells poden fer-se càrrec dels animals. Des de Libera! asseguren que «la transparència ara sí que serà nul·la, tenen molt a amagar i això ho ha acabat de deixar clar».

Així doncs, el voluntariat ha quedat suspès i només existirà la figura dels apadrinadors, que tampoc realitzaran les seves funcions habituals. La prohibició es justifica des del centre perquè «creuen que les fotografies publicades pels mitjans han estat realitzades pels voluntaris actuals, però és completament fals, ja que consten com proves a la denúncia presentada l'any 2011», explica l'activista Anna Carbonell. En aquesta línia, Carbonell està segura que es tracta «d'una excusa que han utilitzat per treure's de sobre persones que puguin veure el que passa a l'interior de la gossera; de no ser així no tindrien res a amargar i deixarien que persones altruistes col·laborin amb la neteja i la cura dels gossos i gats».

Al document, al qual ha tingut accés ReusDiari.cat, s'anuncia als apadrinadors que ja no podran entrar a cap gàbia per passejar el seu gos apadrinat com es feia fins ara. L'Última Llar explica que, a partir d'avui, d'això se n'encarregarà el personal del centre de forma exclusiva. Tot plegat, segons Libera!, suposarà «una esclavitud per tots els éssers vius, ja que, els que no tenen apadrinador, no sortiran ni a passejar». Finalment, l'associació recorda que a tot això cal sumar-li l'expulsió de diversos voluntaris —que faran de testimonis a la nova denúncia— en un moment de l'any en el qual els abandonaments es multipliquen i els únics afectats de tot plegat seran els animals.


L'Ajuntament de Reus no respon

Els activistes de l'Associació Libera! han explicat a ReusDiari.cat que des del consistori reusenc ningú s'ha fet sentir. «Cap formació amb representació a l'Ajuntament s'ha interessat per saber que farem després d'anunciar que treballem en una nova denúncia», lamenta l'Anna Carbonell. Això sí, «el partit municipalista denouReus fa temps que mou fitxa, l'única de totes les agrupacions que es van presentar a les eleccions, molt trist», apunta Carbonell.

 

Imatge que forma part de la denúncia de Libera!. Foto: ReusDiari.cat.
 

Imatge que forma part de la denúncia de Libera!. Foto: ReusDiari.cat.

 

Imatge que forma part de la primera denúncia de Libera!. Foto: ReusDiari.cat.

 

Participació