Reus fa el pas i és la ciutat més important del país que s'integra a l'AMI

CDC, Unió, CUP, Esquerra i Ara Reus hi voten a favor | El pressupost destinat a l'Associació ha centrat el debat entre les formacions

per Carla B. / Guillem RS. , Reus, 13 de juliol de 2015 a les 18:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Imatge de la votació de la moció. Foto: Laia Solanellas.


El ple de Reus aprova entrar a formar part de l'Associació de Municipis per la Independència arran d'una moció presentada per CDC, Unió, CUP, Esquerra i Ara Reus. Les crítiques han arribat de la mà del PP que ho ha qualificat d'«obsessió» i no han dubtat a afirmar que «Catalunya no se separarà de l'Estat». Per la seva banda, el portaveu del PSC, Francesc Vallès, ha recordat que són «federalistes i per això volem canviar el model territorial i treballem, no volem fer-ho de forma unilateral com vosaltres sinó amb consens i diàleg».


Els membres de Ciutadans han titllat l'adhesió d'«una tàctica per no parlar del que realment passa. Mas defensa la independència perquè oblidem els casos de corrupció» i han afegit «Catalunya no és vostra, és de tots. No us la torneu a apropiar com el senyor Pujol». A més, Juan Carlos Sánchez no ha dubtat a dirigir-se de forma directa als diversos regidors de l'Ajuntament que han fet costat a la moció i retreure la seva decisió.

El debat ha seguit amb el pressupost destinat a l'AMI que hauria de modificar-se en els propers dies; un debat motivat per l'interventor municipal i que podeu recuperar en el segon vídeo d'aquesta notícia. L'alcalde, aplaudit pel públic, quan ha volgut posar ordre després de les interpretacions legals que feia l'interventor municipal que pretenien aturar la votació de l'entrada de la ciutat a l'AMI.


Vídeo del moment de la votació de l'entrada a l'AMI:

 Surrealisme reusenc abans de la votació de la moció de l'AMI:


 

Participació