El Centre de Lectura emetrà un documental sobre el sistema energètic

Es tracta d'un documental-denúncia i un posterior debat

per MP/ Redacció , Reus, 15 de juny de 2015 a les 17:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El dimarts 16 de juny, a les 19.30 hores, la sala d’actes del Centre de Lectura de Reus (carrer Major, n15) acollirà la projecció del documental «Les nostres energies» de Laszlo Topanich, amb el posterior debat entre Miquel Carrillo Ponce, membre d'Enginyeria Sense Fronteres i director del documental; Sergi Saladié, professor de la URV i Carlos Barberà, soci de Som Energia. Aquest documental pretén denunciar l’actual sistema energètic a Catalunya, tant des del punt de vista de la seva concepció ademocràtica com de la seva escassa sostenibilitat. Es volen mostrar els impactes ambientals que hi pot haver en un sistema basat en fonts no renovables, majoritàriament, i densament poblat com el nostre.

Amb aquest documental també volen mostrar que no cal anar gaire lluny per veure impactes i agressions ambientals, que a casa nostra també en trobem. També es qüestiona la relació clientelar que hi ha entre la població i les empreses que produeixen i comercialitzen l’energia, per demanar un model energètic més saludable.

 

Participació