Carles Pellicer, en minoria absoluta

Sense sorpreses durant el ple, amb només set regidors l'alcalde haurà de formar govern | La CUP no aconsegueix folrar una alternativa d'esquerres i també es queda amb només els seus sis vots.

per Guillem RS, Reus, 13 de juny de 2015 a les 12:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Més notícies de la investidura
- Sis samarretes de colors al ple de Reus


- Les medalles, 800 euros cada una
- Més 800.000 euros d'aportacions als partits
- Vídeo: Primers moments de Pellicer
- Foto: 1x1 dels nous regidors de Reus

- Galeria de fotos de l'acte (Laia Solanellas)

Per la mínima i sense cap altre vot més enllà de CiU, Carles Pellicer, tornarà a ser alcalde de la ciutat de Reus. Sense sorpreses durant el ple, amb només set regidors l'alcalde haurà de formar govern. La CUP no aconsegueix folrar una alternativa d'esquerres i també es queda amb només els seus sis vots.

Edgar Fernàndez entrega la vara a Carles Pellicer, nou alcalde de Reus. Foto: Laia Solanellas.


Sense cap majoria absoluta ni cap majoria alternativa a la llista més votada, Carles Pellicer, amb els set vots dels regidors del seu partit ha aconseguit aquest dissabte 13 de maig repetir com alcalde de la ciutat. Ser la llista més votada et dóna l'aval per formar governar amb minoria. Aquest és l'encàrrec que ha rebut Carles Pellicer i els altres sis regidors convergents després del ple d'avui i d'haver jurat i promés el seu càrrec. Serà aquest proper dilluns, després d'una reunió que farà l'alcalde amb tots els portaveus municipals, que es farà públic el nou cartipàs municipal. Segons ha pogut saber ReusDiari.cat, encara s'està acabant de perfilar i l'ara ja alcalde espera a les darreres converses amb els grups d'última hora per tancar-lo.

Les votacions, que s'han fet en urna i de manera secreta, no han deixat cap sorpresa. A més dels set vots que ha rebut CiU, la CUP ha rebut els sis vots dels seus regidors, sls candidats Ciutadans i el PSC, Juan Carlos Sánchez i Francesc Vallès, han rebut quatre vots, dels seus quater regidors. I Esquerra, el Partit Popular i Ara Reus que també han presentat els seus caps de llista com a candidats a l'alcaldia només han aconseguit els seus dos vots dels seus dos regidors. Set vots i alcalde. Pellicer ha rebut la vara de comandament de la ciutat de la mà de la mesa d'edat, formada per Joan Guix, regidor d'Esquerra nascut l'any 1950, i Edgar Fernández, regidor de la CUP nascut l'any 1988, i ha proclamat el seu primer discurs com alcalde de desè consistori democràtic de la ciutat. Serà el cinquè mandat que Carles Pellicer forma part del plenari municipal. Ho va ser com a substitut de Teresa Piquer en el mandat 1995-1999 i després com a cap de llista de CiU des de l'any 2003.
 

Carles Pellicer, alcalde de Reus, just després de rebre la vara de comandament. Foto: Laia Solanellas.

 

Participació