Una ballarina reusenca triomfa arreu del món amb els seus espectacles

Actualment està preparant una nova obra que s'estrenarà a Noruega i col·labora amb la productora audiovisual i fotogràfica DansPXL

per Redacció , Reus, 10 de juny de 2015 a les 09:29 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Anna Borràs en una de les seves actuacions. Foto: Cedida.


La ballarina reusenca Anna Borràs està preparant un nou espectacle per presentar-lo a Zimbàbue, Botswana i altres països del continent africà a més de Noruega. Es tracta d'una producció titulada «Nguva», que fa un repàs del passat des del present i mirant cap al futur. L'estrena mundial es farà a Noruega i el coreògraf encarregat d'organitzar tot l'espectacle és Simbarashe Normal Fulukia. La producció compta amb quatre ballarins aprenents que són de l'illa de Bomlo i tres ballarins professionals entre els quals es troba Borràs.


Cal destacar que a més d'aquesta obra la reusenca ja ha actuat en altres coreografies que s'han estrenat arreu del món. La seva carrera la va iniciar a l'Escola de Dansa del Centre de Lectura i des d'aquí va accedir a la Jove Companyia del mateix centre on va estar durant cinc anys. A partir d'aquest moment ha treballat amb diferents companyies internacionals, cosa que li ha permès actuar i triomfar arreu del món. A més va crear la seva pròpia, Indra Dance Company compartida amb el ballarí Daniel Navarro. Com a ballarina ha creat algunes peces perquè el Centre de Lectura de Reus les representés. La seva trajectòria professional ha fet que l'hagin reconegut mitjançant diversos premis en l'àmbit nacional i internacional.

Borràs tornarà a Catalunya a finals de juny, concretament el dia 26, per actuar, en el marc del cicle Divendres DiVins i presentar el dia 27 de juny el seu solo «SIQ» al festival de dansa d'Alforja. En aquests darrers mesos també està creant un altre solo «15"» que a més coincideix amb el títol d'una peça de videodança que ella mateixa protagonitza i que s'estrenarà al festival Òxido Fest a Madrid el dia 12 de juliol. La reusenca ha col·laborat en diverses peces audiovisuals de la productora DansPXL dirigida per Marta Arjona de la que destaca la peça «Cosa de dos» entre altres.


 

Participació