ELECCIONS MUNICIPALS 2015

Campiñez (CUP): «CiU ha fet que cada cop siguem menys visibles»

Des de la candidatura creuen que «l'actual composició del ple no respon a la pluralitat de societat riudomenca» | L'alcaldable resumeix els punts claus del seu programa amb la participació, transparència i planificació

per ES/Redacció, 20 de maig de 2015 a les 17:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Pere Campiñez, alcaldable per la CUP a Riudoms. Foto: Eli Sarraseca.
 

El pròxim diumenge 24 de maig, la CUP irromprà per primera vegada a les eleccions municipals de Riudoms en què fins ara era cosa de quatre amb les agrupacions de CiU, PP, PSC i ERC. En aquesta línia, la candidatura «vol acabar» amb la majoria de l'alcalde de CiU, Josep Maria Cruset, ja que creuen que «les majories absolutes mai són bones».  En aquesta línia, el seu alcaldable, Pere Campiñez, en una entrevista a ReusDiari.cat ha assegurat que «el més important és escoltar a tothom sense distincions».


— Com afronteu les eleccions? Teniu bones expectatives?
— Amb moltes ganes, il·lusió i esperança pel dia de les votacions. I tot això ha estat gràcies a la feina feta i les ganes de treballar de tot l'equip de la candidatura. A més, voldria destacar la participació i implicació de molta gent que ens ha fet arribar les seves propostes i suggeriments, o que simplement ens ha expressat la seva opinió i punt de vista en diferents àmbits i aspectes concrets.

— Per què creus que hi hauria d'haver un canvi en el govern local?
— Perquè les majories absolutes no són mai bones, per a ningú. I menys com el cas que tenim a Riudoms. Creiem que l'actual composició del ple no respon a la pluralitat de societat riudomenca. Pensem que els resultats de les darreres eleccions són un fet excepcional, basat en el personalisme de l'actual alcalde Cruset. Pensem que el més important és escoltar tothom, perquè des de l'Ajuntament cal governar i escoltar tothom sense distincions. I com és lògic, possiblement hi pot haver diferents maneres de fer i pensar, les quals han de poder ser debatudes i discutides de forma serena en el ple municipal.


— Creus que s'ha fet una bona oposició?
— Des de l'Assemblea Local CUP Riudoms creiem que no. De fet, la Candidatura d'Unitat Popular va decidir presentar-se a les eleccions municipals, en part, per aquest fet.
D'altra banda, la forma de fer política de l'actual govern, ha propiciat que cada cop l'oposició sigui menys visible, arribant a ser testimonial. Amb tot, i com a exemple, us puc comentar que tot i no tenir representació dins l'Ajuntament, ja hem pogut fer molta feina des de fora, com ara l'edició i repartiment de diversos Infocups o les trobades permanents amb totes les entitats i veïns.

— Quins són els vostres eixos clau?
— Són tres; participació, transparència i planificació. La participació com veritable poder de decisió i apoderament de la gent. Cal desfer el mite que assistència i massificació són sinònims de participació. Això no és cert. És necessària una participació real, transversal i oberta a tothom en tots els àmbits de competència municipal. Pel que fa a la transparència, creiem que encara hi ha molt camí per recórrer. S'ha de fer arribar tota la informació disponible al carrer, perquè a partir d'aquí, la ciutadania pugui opinar. Per últim, en l'àmbit de la planificació creiem que cal mirar més enllà d'una legislatura. Definir les polítiques i actuacions a llarg termini, sense improvisacions i sobretot en temes clau i que tenen una afectació directa amb els veïns. Aquesta planificació també ha de ser transversal per a tots els àmbits; urbanisme, promoció cultural, agricultura i comerç, entre altres. Primer cal sembrar per després poder recollir els fruits.

— Què creus que és el pitjor que s'ha fet en el darrer mandat?
— La improvisació i actuacions a última hora, just abans de les eleccions. Limitar els espais de representació municipal, reduint el nombre de sessions plenàries, o buidant de contingut i competències del ple en favor de la junta de govern, integrada únicament per CiU. I lligat a això, l'arraconament dels representants de l'oposició. Les polítiques de maquillatge del nucli antic; com el regal de flors, la pavimentació dels carrers Sant Jaume i Nou o l'abandonament total de l'edifici de les Monges. I girar l'esquena a problemàtiques que fa anys que existeixen, com per exemple la paralització del sector de l'Hort del Coques, la depuradora de les Borges del Camp, la regulació de la planificació territorial i urbanística o la protecció del patrimoni en tots els seus àmbits.

— Creus que és un handicap no haver governat mai?
— No, ni de bon tros. Just el contrari, cal tenir present que el projecte de la CUP Riudoms tot just comença. I que aquest és un projecte a mig-llarg termini, que algun dia havia de començar, però que mira cap al futur amb ganes i empenta per mirar de capgirar i trencar dinàmiques que fa massa anys que duren. Si bé és cert que, l'actual impossibilitat d'accedir a tota la informació, per culpa de no disposar de representació a l'Ajuntament, dificulta el coneixement profund de molts temes que afecten el nostre poble i a la seva gent, sense ni tan sols ser a l'Ajuntament, penso que la CUP ha forçat i marcat alguns temes de l'agenda política local, que fins ara no havien aparegut o havien passat desapercebuts.

— Què els diries als riudomencs perquè confiïn en vosaltres?
— Que tenim ganes de treballar en positiu i per millorar. Som gent amb idees i amb empenta, honesta, sincera i propera, però sobretot molt il·lusionada i esperançada per aquest nou projecte polític, radicalment diferent dels que s'han vist fins ara al poble, i que té ganes de créixer i consolidar-se per poder ser una alternativa seriosa i real dins l'Ajuntament.

 

Participació