Eleccions Municipals 2015

Esquerra proposa consultes ciutadanes per escollir temes importants de ciutat

Noemí Llauradó ha fet l'acte central de campanya aquest vespre amb l'eurodiputat Josep Maria Terricabras de cap de cartell

per Guillem RS, Reus | 11 de maig de 2015 a les 21:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de maig de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'acte ha començat amb un vídeo de la campanya d'ERC. Foto: Guillem RS.
 

La Nau de Cal Massó de Reus s'ha convertit, altre cop, en centre d'operacions polítiques. Són molts els partits que aprofiten aquest restaurant de la ciutat per fer els seus actes electorals. Avui ha sigut Esquerra Republicana de Catalunya, impulsora de la candidatura Reus Esquerra Nacional, qui ha decidit celebrar aquí l'acte central de campanya d'aquestes eleccions municipals del proper 24 de maig. Noemí Llauradó s'ha acompanyat dels membres de la part de dalt de la seva llista i també de representants dels partits que acompanyen Esquerra en aquestes eleccions, Moviment d'Esquerres i Avancem, i també de l'eurodiputat republicà Josep Maria Terricabras. 


Els candidats i la cap de llista han desgranat part del programa electoral de Reus Esquerra Nacional durant la primera part. En aquesta estona Noemí Llauradó, recordant la consulta del passat 9 de novembre, ha assegurat que al seu partit els hi agraden les consultes i que si està al govern municipal promourà poder fer consultes als ciutadans per temes importants de ciutat. Llauradó ha assegurat que abans d'això cal un aprenentatge compartit per fer participar la gent però que la seva candidatura està convençuda que la població «està preparada» per fer-ho. La candidata republicana també ha posat sobre la taula una proposta de poder convertir alguna part del pressupost municipal en participatiu, buscant la implicació de les persones i les entitats de la ciutat per escollir en què gastar aquests diners. 
 

Josep M. Terricabras durant l'acte d'ERC a Reus aquest vespre. Foto: Guillem RS.


La diana, Convergència i Unió

Per la seva banda, abans de tancar l'acte, la representant d'Avancem, Anna Pelaez, i el mateix eurodiputat Terricarbas s'han encarregat de carregar contra Convergència i Unió pel govern dels darrers quatre anys. Per Pelaez CiU ha deixat abandonat alguns barris de la ciutat i per Terricabras, fent referència al lema de campanya de CiU, «centrats en Reus» ha assegurat que «també cal estar-hi entusiasmat» i «mirar més enllà de la ciutat». Terricabras creu que cal convertir la ciutat en un referent europeu per poder afrontar els reptes futurs amb més força. 

 

Participació