Josep M Salla: «Quan el vermut surt al mercat, ha de tenir el sabor de sempre»

El director general d'Yzaguirre fa balanç d'haver obtingut el guardó al millor vermut de Catalunya

per Eva Vicens , 25 d'abril de 2015 a les 17:54 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Josep Maria Salla és el director general de Vermut Yzaguirre.


El jurat que va tastar a cegues els vermuts presentats a la primera edició dels Premis Vinari dels vermuts catalans va atorgar la millor puntuació a un reserva que elabora la reconeguda marca Yzaguirre. El seu Rojo Reserva va endur-se ahir el Gran Vinari d'Or en la gala de lliurament d'aquest certamen que, per primer cop a Catalunya, ha avaluat els vins elaborats amb herbes elaborats al país. 


«Estem contents del producte que fem, però està clar que la nostra és una opinió subjectiva- explica el director general d'Yzaguirre Josep M. Salla -per això sempre és interessant que professionals de fora avaluïn la nostra feina i en reconeguin la feina ben feta». 

Com passa amb moltes professions, aquesta també requereix un treball molt dedicat i constant, sempre amb la preocupació d'aconseguir que el producte no variï d'un any a l'altre, que mantingui la seva essència. «Volem que quan el vermut surti al mercat, la gent gaudeixi del sabor de sempre», comenta director general. «Que es reconegui el nostre producte i que el demanin pel seu nom -referint-se al fet que el consumidor demani directament un «Yzaguirre» i no un vermut en genèric- és l'objectiu màxim al que aspira tota companyia, també la nostra». 


Però, l'època daurada que viu ara el vermut, és només una moda? Salla creu que sí, que com tot, és una evolució cíclica del mercat. «Potser ara estem en un moment més fort que altres vegades perquè el producte ha arribat en llocs que fins ara no hi eren tant a nivell de país com en exportació. El rum-rum que tenim aquí també se sent a altres països, i això és una bona senyal». 

Josep M. Salla es mostra satisfet d'haver esdevingut el millor vermut de Catalunya i també d'haver-se endut un altre reconeixement pel seu Vermouth Yzaguirre Blanco Reserva, que ha aconseguit la medalla de plata en la categoria de blancs, daurats o taronges. «No es fan massa concursos ni tastos en aquest sector nostre i ens sembla un encert que s'hagi creat els Premis Vinari dels vermuts. Potser cal plantejar-se si ha de ser anual o biannual, però nosaltres ens apuntem a qualsevol projecte en el qual es faci promoció del vermut», conclou.  

 

Gamma de productes de la marca Yzaguirre

 

Participació