Jordi Noguer: «El vermut dóna caràcter i personalitat als còctels»

El xef ribetà, membre del Club del Bàrman de Catalunya, interessat per les novetats del panorama vermutaire del país, ha format part del jurat dels Premis Vinari dels vermuts

per Ester Bachs , 22 d'abril de 2015 a les 10:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Jordi Noguer és propietari i xef del restaurant La Clau de Sant Pere de Ribes des de fa 25 anys. La seva afició –i passió- també és la cocteleria. Membre actiu del Club del Bàrman de Catalunya, A.B.E (Asociación de Barmans de España) i la I.B.A (International Bartenders Association) se suma com a professional de tast en el jurat dels Premis Vinari dels vermuts catalans.


— Què t’atrau dels vermuts?

És un producte que consumeixo bastant, que m'agrada molt i que m'interessa trobar nous sabors i noves sensacions participant en aquests Premis.


— Què és el vermut per tu? O quins records et porta?

Per mi el vermut és una beguda per acompanyar l'aperitiu i obrir la gana. Quan tasto el vermut, em fa tornar a la meva infància, de quan anava amb el meu pare al celler del poble, i a l'hora d'entrar feia aquella olor tan peculiar del vermut que gotejava de la bóta.


— Quin paper juga el vermut a la cocteleria?

És un ingredient que li dóna caràcter i personalitat als còctels. Molt versàtil per a crear combinats. I un imprescindible pels còctels d’aperitiu.

— Creus que el vermut està de moda?

Crec que actualment no està tan de moda com antigament. Tot i així, en alguns bars, segons l’època de l'any, en determinades zones geogràfiques, i segon l’edat de la clientela, es consumeix més en uns llocs que en altres.

— Com t’agrada fer-te el vermut?

El vermut me'l serveixo amb molt gel, una rodanxa de llimona, una oliva i un raig de sifó. A més, m'agrada acompanyar-lo amb unes patates de bossa, olives farcides i unes bones escopinyes.

 

Participació