‘Birdwatching’

per Màrius Domingo , 18 de maig de 2013 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de maig de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aguait prefabricat als Aiguamolls del Pla. Foto: Màrius Domingo.

Darrerament, s’està posant de moda, també al nostre país, l’observació d’ocells com a activitat cultural i de lleure; és el que des de fa molts anys mou milers de persones, sobretot al nord d’Europa i als Estats Units, i allí es coneix com a birdwatching.

Aguait plegable per a fer fotografies. Foto: Màrius Domingo.
 
D’entrada, pot semblar una activitat minoritària i sense importància, però amb el temps està esdevenint cada cop més estesa, mou més persones i, per tant, arriba fins i tot a tenir importància econòmica i social.
 
Les derivacions són moltes: des del turisme ornitològic fins als llisteros o bimberos, passant per la professionalització en investigació o sector terciari.

Diferents models de prismàtics i binocles. Foto: Màrius Domingo.
 
El nostre país és privilegiat en aquest sentit: hi ha una enorme varietat d’espècies si tenim en compte que es tracta d’un país petit situat a l’Europa occidental. I la quantitat i la qualitat de les infraestructures és a dia d’avui molt alta. Fins i tot els serveis ja són molt abundants, i hi ha diverses empreses especialitzades a portar gent a observar ocells o a fer fotografies amb aguaits molt ben preparats.

L’aguait prefabricat per dins. Foto: Màrius Domingo.
 
Al nostre blog d’ocells podreu trobar informació molt arrelada al Camp de Tarragona i enllaços a llocs web on podreu trobar tota mena d’informació. També blogs d’amics que s’hi dediquen amb passió, com el Ponç Feliu.
 

Cal començar de ben petits. Foto: Màrius Domingo.

Recordeu, encara som a la primavera, la millor època per a gaudir dels moixons.

 

Participació