El concurs de Vermuts de Catalunya inicia la primera fase eliminatòria

Uns vint professionals del sector seran els encarregats de puntuar cada un dels vermuts en les tres categories el proper dilluns

per Redacció , 9 d'abril de 2015 a les 10:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El primer concurs de Vermuts de Catalunya s'iniciarà el pròxim dilluns, 13 d'abril, amb el primer tast. La sessió tindrà lloc al Centre Cultural Cal Massó i reunirà una vintena de professionals vinculats en el sector del vermut. Entre tots els assistents destaca la presència d'Anna Casabona, presidenta de la delegació a Tarragona de l'Associació Catalana de Somelieres, Montserrat Nadal, professora d'enologia de la URV, Lluís Ràfols, enòleg del grup codorniu durant 40 anys, Joan Tàpias, propietari del Museu Vermut i el blogger Txaber Allué, més conegut com «el cocinero fiel».

D'aquesta primera fase s'eliminaran alguns dels 40 vermuts participants i la resta passaran a la final. Per fer-ho el jurat tastarà cada un dels productes i els puntuarà segons les bases d'una fitxa tècnica. En total hi ha tres categories, els vermuts tradicionals blancs, rosats o daurats, els vermuts tradicionals negres i els vermuts reserva negres. La fase final que decidirà els pòdiums i el Gran Vinari d'Or serà el dia 24 d'abril.

 

Participació