Les cooperatives posen en valor la seva tasca amb visites dels centres escolars

La cooperativa Coselva de la Selva del Camp i l'Instiut Baix Camp de Reus, entre molts altres, participaran en el programa de cooperació aracoop

per Redacció, 25 de març de 2015 a les 17:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El programa «Les cooperatives al territori. Aprenentatge i coneixement del model d’empresa cooperativa per alumnes de secundària» celebra aquest 2015 la seva segona edició després de l’èxit del darrer any. Els actes tindran lloc entre març i octubre d’aquest present any.

Una trentena de cooperatives i centres educatiu prendran part en aquesta iniciativa destinada a posar en valor i difondre la importància del treball cooperatiu i la seva incidència en l’economia del país.


A casa nostra hi participen els alumnes de l’Institut Baix Camp de Reus, i per part de les cooperatives hi ha la presència de la cooperativa agrària Cosela de la Selva del Camp.

Al llarg d’aquesta edició, en el marc del programa de cooperació público-privada aracoop, més de 600 alumnes d’ESO, PQPI, Batxillerat i Formació Professional visitaran cooperatives on coneixeran de primera mà el seu funcionament i organització, igual que el sistema de participació de les persones que hi treballen. Aquests i molts altres seran els coneixements que els alumnes adquiriran a través de les visites a les cooperatives, juntament amb un conjunt de recursos pedagògics de suport per ampliar l’activitat a l’aula.


Una de les novetats d’aquesta segona edició és que els treballs que realitzin els alumnes es presentaran al web d’aracoop, on també es podrà veure el vídeo-resum de l’experiència.

Aquesta setmana s’encetaran els actes i diversos instituts visitaran cooperatives properes als seus municipis. Aquestes poden ser de sectors com l’agroalimentari, d’energies renovables, d’inserció sociolaboral, d’ensenyament, d’atenció a les persones, socicultural, sanitaro o terapèutic, d’indústria, hoteler, cultural, d’habitatge o bé de crèdit.

 

 

Arxivat a:
Economia, aracoop
Participació