Cau mig punt la valoració per part dels usuaris del servei d'autocar de Reus

Tot i això, els usuaris no suspenen pas el servei sinó que el valoren amb un 7,41 | Respecte a l volum d'usuaris aquest puja un 1,6% amb un total de 2,3 milions a l'any

per ES/Redacció, 17 de març de 2015 a les 10:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Més de 2.317.000 usuaris han fet servir els serveis. Foto: ReusDiari.cat.
 

Els usuaris de Reus Transport han valorat amb un 7,41 el servei d'autocars del 2014, mig puny menys que l'any 2013 amb un 8 de mitjana, segons la consulta de satisfacció que va encarregar el consistori al gabinet Ceres a 700 usuaris . A més, també han assegurat que «tots els aspectes obtenen notes al voltant del 7 i els més valorats són els referents a la informació, la conservació i neteja dels vehicles i la imatge dels xofers».


Per una altra banda, la consulta també evidencia un canvi de perfil del viatger, ja que «baixa l'edat mitjana dels usuaris que passa de 53 a 47 anys, en què la majoria són persones actives i augmenta un 6% la freqüència d'ús del transport públic, més de la meitat dels enquestats fan servir l'autobús cada dia».

Respecte a la fidelització del servei, l'Ajuntament reusenc ha valorat l'evolució «positivament». Tal com han explicat, el percentatge de persones que agafen el bus cada dia supera el 52%, la segona xifra més alta des de l'any 2002. A més, es manté per sobre del 30% el gruix d'usuaris que utilitzen el servei de manera regular, dos o tres dies per setmana i la resta d'usuaris ho fan més esporàdicament.

A banda de la freqüència del transport, la consulta de CERES també té en compte altres aspectes com la planificació, la ubicació de les parades, els recorreguts de les línies, els horaris, la freqüència de pas i l'estat de conservació de les parades. En aquesta línia, l'apartat que analitza els aspectes relacionats amb el funcionament és on es troben les notes més altes; amb 8,8 per a la imatge dels xofers –un 67% dels enquestats la valora amb un excel·lent– i un 8,1 per a la neteja dels autobusos. També obtenen bona nota la conservació, la comoditat i la seguretat dels autobusos.

L'any 2014 2,3 milions d'usuaris van emprar el servei


Pel que fa a les dades corresponents al volum de passatgers de transport urbà del 2014 es troba per sobre dels 2,3 milions l'any. Així mateix, Reus Transport va tenir durant l'any passat 2.317.794 usuaris, un 1,6% més que l’any anterior, quan la xifra total es va quedar en 2.281.915 viatgers. L'Ajuntament atribueix aquest increment a la reordenació de les línies i al creixement de la línia 60, que dóna servei al nou Hospital, augmenta un 11,5% i va acabar l'any amb 267.308 usuaris.

Per una altra banda, la línia amb més volum de passatgers va ser un exercici més la L20, que travessa la ciutat des del barri Immaculada a Sant Josep Obrer i l'Hospital, amb més de 970.000 usuaris, el que significa un 42% del total. El binomi L10 i L11, que uneix el barri Montserrat amb el Barri Gaudí i l'Hospital, es consolida com la segona línia amb més demanda amb 848.718 usuaris, un 36% del total.

El cost dels billets es congelen enguany

Els preus del bitllet es van congelar enguany, el bitllet senzill costa 1,25 euros; el bitllet del servei especial a l'Aeroport, 3 euros i el títol de transport més utilitzat, la targeta de 10 viatges, 7,90 euros.

L'enquesta, elaborada pel gabinet CERES, es basa en un univers de treball format per tots els usuaris de Reus Transport que van utilitzar el servei entre el 3 de novembre i el 5 de desembre de 2014. En total, s'han consultat 700 usuaris distribuïts per obtenir una mostra suficient de totes les línies de la xarxa, tenint en compte els índexs reals d'utilització de les diferents línies i de les parades de cada línia. Segons l'empresa encarregada de l'anàlisi de les dades, l'error mostral que cal assumir per a les dades globals és del 3,1%.

 

Participació