Clara Antúnez: «El vermut, una beguda complexa i divertida alhora»

La sommelier i nutricionista, coescriptora del llibre '100 vins catalans que has de conèixer' i de les guies d’enoturisme catalanes, s’apunta al jurat dels Premis Vinari dels Vermuts

per Ester Bachs , 15 de març de 2015 a les 17:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Clara Antúnez (Sabadell, 1985) és sommelier, dietista-nutricionista i màster en Comunicació i Gastronomia. Apassionada del món del vi, la gastronomia i els beneficis de la bona alimentació, intenta apropar tots aquests plaers a la població amb les seves col·laboracions en mitjans de comunicació i a les escoles.

També és coautora de les Guies d’Enoturisme d’Alella, de l’Empordà, del Pla de Bages, i del llibre 100 vins catalans que has de conèixer.


Antúnez troba que el vermut és una beguda curiosa d'analitzar i s'afegeix al panell de tast dels Premis Vinari dels Vermuts Catalans per avaluar les característiques sensorials d'aquests productes tradicionals de casa nostra.

—Per què et sumes al concurs dels Premis Vinari dels vermuts catalans?


—Sóc una defensora dels vins catalans, perquè hi crec molt. Tenim una relació qualitat-preu difícils d'igualar, que ens fa molt competitius. Així que una iniciativa com els Premis Vinari és, sens dubte, d'un gran valor pels nostres productes i m'agrada fer-li costat.

—I del vermut, què en dius? Quins records et porta?


—El vermut em transporta a les estones de diumenge al migdia, terrasseta assolellada i compartir una beguda divertida amb bons amics.

—Diuen que els sommeliers i els enòlegs no són de vermuts...?

—Sí, això diuen. Però no sé per què, ja que no és el meu cas. Considero que és una beguda amb unes característiques de tast complexes i curioses d'analitzar. És interessant per la seva riquesa d’aromes, fàcil de combinar en cocteleria i amb unes bones tapes.

—El vermut està de moda?

Sí, sobretot el fenomen "vermuteria". Trobo molt bé que es torni a buscar l'espai social en directe, i si és amb bona beguda, encara millor.

—Te'l serveixes amb...?

—M'agrada el vermut negre amb 2 o 3 glaçons de gel, un twist de taronja i una oliva farcida d'anxova. I sempre li van molt bé unes patates xips de xurreria!
 

Clara Antúnez, sommelier i coescriptora del llibre 100 vins catalans que has de conèixer.

 

Participació