​Sucarrats: «El vermut, l'incondicional dels dinars més senyors de la setmana»

El director de la revista CUINA s’uneix al jurat professional dels Premis Vinari dels Vermuts

per Ester Bachs , 11 de març de 2015 a les 09:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Josep Sucarrats és el director de la revista CUINA, i tot i que explica que la seva trajectòria professional no l’havia planificat per especialitzar-se en aquest món gastronòmic, és un ambaixador nat del producte de proximitat. El trobem també en diverses col·laboracions periodístiques en aquest àmbit a les revistes Sàpiens, Descobrir, Time Out Barcelona, a l’Ara, Catalunya Ràdio, RAC-1 i TV3, entre d’altres.

Fa uns mesos va publicar el llibre Històries de la Barcelona gormanda, i aquest abril traurà al mercat la Teoria i pràctica del vermut, escrit amb Sergi Martín i Miquel Àngel Vaquer. Sucarrats també s’afegeix al jurat dels Premis Vinari dels Vermuts Catalans que tindrà lloc a Reus els propers 13 i 24 d’abril.


— Et sumes al jurat del concurs dels Premis Vinari dels Vermuts, per què?

— Perquè m'agrada el vermut, beure'l i fer-lo; en el sentit de prendre'l acompanyat de bons aperitius i bona companyia, no pas d'elaborar-lo, que no m'hi he posat mai! I ara, que redescobrim marques històriques i que n'apareixen de noves, tinc ganes de comprovar quin nivell tenen els nostres vermuts nacionals. A més, amb el guionista Sergi Martín i el vermuter Miquel Àngel Vaquer acabem d'escriure "Teoria i pràctica del vermut", i amb aquest bagatge no hi podia faltar.


— Què és per a tu el vermut? Quins records et porta?

— Sempre he vist fer el vermut a casa, de tota la vida. Recordo la taula llarga de casa dels meus avis de Martorell, plena d'olives, patates, embotits… I l'ampolla de vermut i el sifó (d'envàs retornable, és clar!). Em transporta a aquests àpats informals i despreocupats que precedeixen el dinar més senyor de la setmana, el de diumenge.


— Creus que els cuiners són de vermut? I els periodistes o crítics gastronòmics què en dieu?

— Els cuiners no ho sé, però la majoria dels periodistes gastronòmics en som, i molt! Sobretot perquè és un bon moment per parlar dels nostres temes (menjar i beure), però també de moltes altres coses.

— El vermut està de moda?

— És evident, ara és trendy! I convé que quan el prenem ho fem saber per Facebook, Twitter i Instagram. Ara bé, el cert és que el vermut, a la callada, no s'ha deixat de veure mai, almenys al nostre país. Això em fa pensar que no és només una moda, que més que una tendència és un fet cultural, gastronòmic i social molt nostre.

— Com t’agrada prendre-te’l?

— Quan el faig amb la meva família, el que no canvia mai, mai, mai és que el combinem amb un raig de sifó. Però cada cop ens costa més trobar sifons bons, els hem de reivindicar.

 

Participació