Neix el concurs que premiarà els millors vermuts de Catalunya

La primera edició dels Premis Vinari dels vermuts catalans tindrà lloc a Reus durant el mes d'abril de 2015

per Redacció , Reus, 18 de febrer de 2015 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El vermut és tradició, és ritual, és cultura i és país. I torna. Per això neixen els Premis Vinari dels Vermuts Catalans, orientats a fomentar l'excel·lència i difondre la qualitat d'aquesta beguda d'arrels profundes a Catalunya i més enllà.


Els Premis dels Vermuts s'avaluaran i s'entregaran a Reus, atès que la ciutat és considerada la capital de referència dels vermuts catalans almenys des del segle XIX. L'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ha lloat aquesta convocatòria i l'ha qualificat com «una magnífica eina per contribuir a la difusió i promoció del vermut, una beguda de profundes arrels i tradició a la ciutat i que està vivint una nova època d'or tant dins com fora de Reus».  

Les inscripcions al concurs es poden formalitzar a través de la secció «Inscripcions» d'aquesta pàgina web i les bases del concurs es poden consultar seguint aquest enllaç. Aquestes estaran obertes fins a finals del mes de març. Els vermuts es poden presentar en les categories de blancs, daurats o rosats; negres i negres reserva.


Sessions de tast i final dels vermuts catalans

La gran cita dels vermuts catalans tindrà lloc a Reus amb unes sessions professionals de tast previstes pels dies 13 i 24 d'abril. El primer dia, un jurat de sommeliers, enòlegs, cuiners, barmans i periodistes especialitzats qualificarà tot el ventall de vermuts presentats i seleccionarà els que passaran a la final del dia 24. Durant la jornada del 24 d'abril, el jurat determinarà quins són els vermuts mereixedors de les medalles d'Or, Plata, Bronze i Gran Vinari d'Or del 2015. 


Els Premis Vinari dels vermuts catalans és una iniciativa de VADEVI.cat i té el suport de diverses entitats del sector, entre les quals l'Associació Catalana de Sommeliers (ACS), l'Associació Catalana d’Enòlegs (ACE) i el Club del Barman de Catalunya.
 

Museu del Vermut de Reus. Foto: E.B.

 

Participació