aigua

El Consell del Jussà assumirà la gestió d’onze depuradores de la comarca

Serà a partir de l'octubre, tal i com ho ha acordat amb l'Agència Catalana de l'Aigua

per Redacció, 8 d'agost de 2018 a les 09:38 |
El Pallars Jussà compta amb 12 depuradores | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Pallars Jussà assumirà plenament, a partir del proper mes d'octubre, l'explotació d'onze depuradores. Així ho ha acordat amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) en el marc d'un conveni de millora de la gestió del sanejament de la comarca, que implica que l'organisme assumeixi el finançament d'aquests sistemes.

Està previst que el traspàs sigui efectiu un cop feta la subrogació del contracte d’explotació, segons han acordat ambdues administracions actuants. Actualment, al Pallars Jussà hi ha dotze depuradores en servei, les quals gestionen les aigües residuals generades pel 75 per cent de la seva població.


L’acord s’aplicarà en els sistemes de sanejament següents: Espui i la Pobleta de Bellveí (municipi de la Torre de Capdella), Figuerola d’Orcau i Isona (terme municipal d’Isona i Conca Dellà), la Guàrdia de Noguera (municipi de Castell de Mur), Les Esglésies i Xerallo (a Sarroca de Bellera), Llimiana, la Pobla de Segur, Salàs de Pallars i Senterada. 

El conveni també inclou la transferència dels costos d’explotació dels sistemes de Tremp i Vilamitjana, actualment gestionats per l’Ajuntament de Tremp, amb l’objectiu que el Consell Comarcal pugui assumir també la seva gestió. D’aquesta manera, el Consell passarà a ser, amb la signatura d’aquest conveni, l’administració competent en tots els sistemes de sanejament de la comarca.

Actualment, les 517 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 97% de la població catalana. Pel que fa al Pallars Jussà, la comarca compta amb 12 depuradores en servei que depuren les aigües residuals generades pel 75% de la seva població.
 

 

Participació