francisco franco

Un general trempolí, entre els alts comandaments de l’exèrcit que demanen «respecte» per a Franco

Emilio Fernández Maldonado va ser nomenat fill adoptiu de Tremp l’any 2012

| 07/08/2018 a les 11:41h
Arxivat a: Societat, Ajuntament de Tremp, exèrcit espanyol, Emilio Fernández Maldonado, dictadura, Francisco Franco
Maldonado signant el llibre d’honor del consistori el dia del nomenament
Maldonado signant el llibre d’honor del consistori el dia del nomenament | Arxiu
El general de Brigada trempolí, Emilio Fernández Maldonado, és un dels 181 alts comandaments de l’exèrcit a la reserva que han signat un manifest demanant “respecte” per al dictador Francisco Franco. Entre els que donen suport al text hi ha coronels, tinent-coronels, almiralls, capitans de fragata o de naviliera. Tots ells defensen la “figura militar del general Franco” davant la “campanya infame” que s'està duent a terme.

Titulada Declaración de respeto y desagravio al general Don Francisco Franco Bahamonde soldado de España, carrega directament contra la voluntat d'exhumació de les seves restes impulsada pel govern de Pedro Sánchez. A banda, critica la voluntat "visceral de revenja de l'esquerra" i la campanya "sense mesura i difícilment comprensible" per esborrar "mig segle de la nostra Història". Més enllà, apunten que la seva figura ha estat "vilipendiada fins a extrems inconcebibles".

Per últim, asseguren que la persecució a la que s'està sotmetent Franco és per tapar l'enfonsament territorial de la nació i la desigualtat entre els espanyols. "Sol·licitem els directors i actors d'aquesta campanya infame, reprendre la veritat històrica en les seves exposicions de motius i acabar amb la seva perversa pretensió d'exhumar les restes de Franco i la posterior transformació o destrucció del símbol de la reconciliació", conclou el manifest.

Nomenat fill adoptiu de Tremp l’any 2012

Emilio Fernández Maldonado, ja retirat, va ser nomenat per unanimitat fill adoptiu de Tremp l’any 2012. Maldonado va arribar a Tremp fa 41 anys. Malgrat que la seva feina a l’Exèrcit l’ha obligat a viatjar per Espanya i canviar de destí tot sovint, ell va escollir la capital del Jussà per establir la seva residència. A Tremp, diu, s'hi ha sentit sempre "feliç i acollit per una població generosa i receptiva".

Entre altres mèrits, destaca la seva aportació a la història de Tremp amb el llibre História de las calles de Tremp en què, a través de l'entramat urbanístic de Tremp i dels 96 vials que configuren el nomenclator oficial, explica la història d'aquest municipi.
 

COMENTARIS

Que hi farem!!!
Anònim, 07/08/2018 a les 12:36
Interessant
+54
-2
Com a persona, i el conec, rés a dir. Respecte a aquestes manifestacions i com a demòcrata, El meu total rebuig.
Sobre l’aprovació dels comentaris
Diari Pallars Digital, 07/08/2018 a les 12:40
+2
-11
Recordem als lectors que tots els comentaris passen un filtre i que ens reservem el dret a no publicar aquells que contenen faltes de respecte, acusacions directes, insults, ofenses o expressions que puguin ferir sensibilitats. Recordem també que tenim disponible la secció “Dis la teva!”, on tots els lectors es poden expressar lliurement prèvia identificació. Agraïm la comprensió.
Fill
Anònim, 07/08/2018 a les 13:12
Interessant
+58
-5
Tothom sap que un fill et pot sort i "rana". Però en aquest cas, tenia molts números. Crec que se li tindrie de treure aquest honor. El franquisme no pot tenir cap recompensa. O és retracta o se li treu el títol.... Que coi, se li treu i punt.
No se podía saber
Anònim, 07/08/2018 a les 13:43
+11
-1
.
qui es?
Anònim, 07/08/2018 a les 14:48
+13
-14
El general es el de la dreta de la foto?
Fàstic
Bianca Brufau Delhort, 07/08/2018 a les 14:48
+35
-11
De fill de Tremp res, a Tremp som catalans, republicans, no racistes, NO franco no militars no a les guerres.
Historia nefasta
Anònim, 07/08/2018 a les 15:35
+31
-4
Quina mena de respecta va tenir "ell"per els catalans. Parla d'esborrar 50 anys d'historia,una historia de persecusions,tortures,exilis... en vos mes?. Ja li regalo aquesta historia.
apologia del feixisme
increible, 07/08/2018 a les 17:36
+24
-4
No tinc cap interés en saber si les "heroicitats" africanistes de franco i molts altres oficials que els van permetre medrar tenen o no valors professionals. O de si van fer millors o pitjors tàctiques militars.
No es tracta de valorar la trajectoria professional, ni la seva tendència sexual o el seu nivell intelectual.
Es tracta d'un dictador feixista, que va intentar exterminar tot allò que sonava a republicá, amb especial interès per aniquilar lo català. I no es pot valorar hitler x si era no no un bon ballarí, i abominar la seva política d'extermini.

Senyor Maldonado, retracti's d'haver signat aquest manifest, si és cert que ho ha fet, i sino es retractat no mereix el titol de fill adoptiu i l'Ajuntament haurà d'actuar coherentment i retirar-lique van ser a costa dels joves espanyols, bé dels que no pi
Millor tard que mai
BF, 07/08/2018 a les 18:32
+25
-4
Fa molts anys que aquest dictador, torturador i assassí hauria de ser fora. I si la seva família no en vol saber res que incinerin i el tirin.
És trist que encara hi ha qui vol amagar el que era.
Què fer?
Anònim, 08/08/2018 a les 10:15
+36
-2
Coneixent a aquest senyor (sap molt bé en quin entorn viu) no m'explico aquesta posada de pota PUBLICA.
Com a persona és correcte. DIt això, després d'aquesta "patinada" l'Ajuntament hauria de pensar seriosament en retirar el títol de fill adoptiu a una persona que l'any 2018 defensa públicament al dictador Francisco Franco.
Fora el títol !!!!
Anònim, 08/08/2018 a les 12:46
+24
-2
Aquesta persona que li van nomenar fill adoptiu de Tremp, si li haguessin matat algun familiar durant la guerra, com ens van matar a la nostra família a un oncle meu, amb 16 anys en la seva plena joventut, que tenia tota la vida per davant, no crec que opinés així. Estic totalment d'acord que no es mereix aquest títol i si no que facin una enquesta a la població de Tremp i ja es veurà el resultat.
No es pot defensar a una persona que va fer tantes barbaritats.
Anfeixista
Anònim, 08/08/2018 a les 22:09
+21
-1
Espero que l'equip municipal estigui a l'alçada, que li retirin el nomenament i que no li cedeixen cap espai municipal pel premi que patrocina.
També serà curiós veure que fan els socialistes, a veure si donent suport a qui fa apologia del feixisme.
NO abduit
Anònim, 09/08/2018 a les 08:04
+1
-17
A lo millor, els que estan en poder de la veritat divina, esperen que aquest senyor es torni indepe.
Encara que no sigui indepe, l'hi auriem de permetre viure al Pallars.
Sr. Maldonado
Anònim, 09/08/2018 a les 09:23
+4
-25
Vd. Ha elejido este enclave de Tremp para vivir, este pueblo donde todos dicen ser respetuosos conlo demás, independientemente de su ideologia, sexo o religion, permitame decirle que quizas se equivocó usted de lugar para fijar su residencia, pues no veo respeto en sus gentes, tampoco veo inteligencia en ellos, pues si supieran que "solo conociendo y recordando para siempre los errores del pasado se evitaren que vuelvan a suceder en el futuro..."
Me despido de usted Sr. Maldonado y le muestro mis respetos por su honestidad y valentia, de todos los que le han criticado con lastima y desperpento
no abduit - sr. maldonado
Anònim, 10/08/2018 a les 11:48
+16
-1
Para los dos últimos comentarios. Alabar y ensalzar a un dictador sanguinario como Franco en pleno 2018 deja en un mal lugar al señor Maldonado. No hay más vuelta de hoja, Puede tener las ideas que quiera, se le respeta como siempre se le ha respetado en Tremp... Ahora bien, considero que al defender a Franco traspasa un límite que lo convierte en indefendible a pesar de reconocer sus méritos y su saber estar. Declararse franquista en el año 2018 creo que le incapacita para ostentar el título honorífico de hijo adoptivo de la fidelísima y genuina ciudad de Tremp.
La república fue un completo fracaso colectivo de todos los españoles
Mórtimer, 10/08/2018 a les 23:54
+3
-10
"Lo lógico es que hubiera más separatismo en 1975, una vez muerto Franco...no fue tan represivo para los catalanes? ... Cómo es posible que haya más separatismo ahora en 2018 que en 1975 ?
Acaso Franco era mejor que el PP o el PSOE ? "

"Todo es propaganda y adoctrinamiento en la hispanofobia "

Nos hemos equivocado totalmente ... !!
Anònim, 11/08/2018 a les 22:58
+15
-1
Sr Maldonado, mi mas sicero respeto por sus opiniones, sobres las cuales tengo que indicarle que no solamente no comparto, sino que me averguenza el que alguien que ha sidio distinguido como hijo adoptivo de Tremp, piense de esta manera. Ello nos indica como de mal esta el ejercito de su pais. Podemos ser de derechas, izquierdas o centro, pero antetodo democratas. Franco fue un dolor y una pena que el pais tuvo que sufrir, y sobretodo, algo a no olvidar para que no vuelva a pasar jamas.
Ante esta situacion, el Ayuntamiento de la comunidad deberia repensarse seriamente el retirarle el titulo, ya que no esta a la altura para sustentarlo.
REVENJA de passerells ... ?
Anònim, 12/08/2018 a les 19:10
+2
-6
Cada un ha de procedir segons la seva consciència...
Al meu entendre... seria un gran error ( més propi de passerells, que no han llegit un llibre
en la seva vida ) prendre decisions amb una càrrega de revenja.
No té cap sentit mai, però encara menys, 40 anys després de la instauració del nou règim
amb la Constitució de 1978...
Amb la qual Espanya ha viscut el més llarg període de pau, prosperitat, justícia social
i llibertat de tota la seva història.
Revenja dels pasarells?
Anònim, 13/08/2018 a les 12:39
+6
-1
Què te a veure els 40 anys de Pau (aquest també era un lema franquista) amb que un senyor a qui un ajuntament democràtic ha atorgat la seva màxima distinció i que acaba de mostrar la seva adhesió al dictador genocidi i sanguinari...?
No ens despistem del tema, si us plau
No és un error
Anònim, 13/08/2018 a les 13:25
+6
-0
Crev qie no.és un error. Jan.caogut màscares...i francament, jo vaig tenir els padrins tancats a Lleida, la família desplaçada a diversos pobles del Pallars, casa ocupada per la.guardia marroquina... i encara he d'aguantar que sigui un fill predilecte? Ja sabem perquè li van donar i qui li va donar...però les prevendes del Sr. Orrit no han de ser les prevendes del poble...i menys qual es demana respecte o lloança per qui va fer tan mal al Pallars (sense excloure que a l'altre bàndol també hi hagueren animals)
Xist
Anònim, 13/08/2018 a les 13:34
+1
-7
Jo, francament, no hi veig el problema.
Enverinament de la memòria
Agilufo, 13/08/2018 a les 23:44
+2
-1
Més que d'un passat que va ser i no es pot canviar, centremnos en els nostres problemes d'avui.
Ens entossudim a ocupar-nos d'un passat que poc pot aportar, per resoldre els nostres
problemes actuals...

La recuperació de la memòria històrica, massa vegades es converteix en
l'enverinament de la memòria... i és per això, que es DEMANA RESPECTE A LA VERITAT HISTÒRICA.
Això no vol dir ser franquista, ni realitzar apología de res.

Salut.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
L’acte homenatge va reunir un centenar de persones
L’acte homenatge va reunir un centenar de persones | Delegació del Govern
Jordi Ubach
01/01/1970
Un centenar de persones reten un sentit homenatge a Xavi Martínez un any després de la seva mort
El Bus posarà punt final a la temporada per la Festa Major de Tremp
El Bus posarà punt final a la temporada per la Festa Major de Tremp | Jordi Uriach
01/01/1970
La difusió i la modificació dels horaris han provocat aquest significatiu augment
Imatge aèria del punt on es va produir l'esllavissada
Imatge aèria del punt on es va produir l'esllavissada | Google Maps
Darío Albert
01/01/1970
La via ja s’ha reobert al trànsit aquest matí un cop netejada
Els gots simulen una urna del referèndum del passat 1 d’octubre
Els gots simulen una urna del referèndum del passat 1 d’octubre | @laguiver
01/01/1970
El disseny del recipient simula una urna de l’1 d’octubre i el seu èxit ja ha despertat l’interès de molts tuitaires