Esfondraments

Els geòlegs intensifiquen els treballs a Mencui després de l'aparició de noves esquerdes

L'Ajuntament de Soriguera espera a les conclusions de l'estudi per poder actuar

per ACN, 3 d'agost de 2018 a les 09:09 |
Els geòlegs inspeccionen i analitzen el terreny a Mencui | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Arran de l’aparició de noves esquerdes al poble de Mencui, al terme de Soriguera, els geòlegs han intensificat els treballs per poder enllestir un estudi que dictamini les causes i les possibles solucions. L'alcalde, Josep Ramon Fondevila, ha explicat que des del consistori estan esperant aquest document per poder actuar i fer algun tipus d'actuació i evitar que les esquerdes vagin a més.

Fondevila ha recordat que ja fa unes setmanes, arran de les primeres esquerdes als carrers i despreniments a finques pròximes, l'Ajuntament ja va canalitzar l'aigua sobrant de la font i del dipòsit de poble per evitar més moviments de terres. Aquest dijous, la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, ha visitat Mencui i s’ha entrevistat amb els veïns i els geòlegs davant l’evident preocupació dels veïns.


Els veïns de Mencui, ja van denunciar a començaments de juliol esfondraments de terres, d'uns dos pams, i transcorregut aquest temps el talús ja s'havia precipitat 1,5 metres. En aquest terreny hi havia el pal de la llum que subministrava a les cases del poble i a causa dels moviments de terres, l'empresa va haver de substituir-lo i reubicar-lo a un altre indret. Els veïns també van denunciar l'aparició de les primeres esquerdes, d'entre 3 i 4 centímetres, als carrers de la part baixa del nucli.

Ara, passat un mes de la primera alerta d'esquerdes per part dels veïns, n'han aparegut més i l'esfondrament d'un mur s'ha convertit en una esllavissada a la part baixa del poble. Els veïns estan preocupats que aquesta situació vagi a més i demanen solucions.
 

 

Participació