baqueira beret

Ipcena porta al jutge l’ampliació de Baqueira Beret a la zona de la Peülla

El projecte contempla la construcció de telecadires que envaeixen en uns deu metres els límits de la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes

per Redacció, 19 de juny de 2018 a les 10:03 |
Imatge de la zona de la Peülla, a la Bonaigua | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ipcena ha presentat un recurs contenciós contra la comissió d’Urbanisme del Pirineu per haver autoritzat l’avaluació ambiental de l’ampliació de Baqueira Beret a la zona de la Peülla, un projecte que contempla la construcció de telecadires que envaeixen en uns deu metres els límits de la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes.

Segons ha publicat Segre, el portaveu de l’associació, Joan Vázquez, creu que la Generalitat prioritza “el dret lucratiu d’una empresa al dret de la societat de disfrutar i protegir el medi ambient”. Ipcena ha exigit també a la Generalitat de Catalunya que recuperi la conselleria de Medi Ambient, que va existir entre el 1992 i el 2010.


L’ampliació de Baqueira pel Pallars Sobirà preveu la reducció de l’àmbit de la Peülla, la incorporació de nous usos vinculats a l’atenció als visitants del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, l’adequació de serveis i aparcaments, i el replantejament de la xarxa de telecadires per millorar la connexió de la zona amb la resta del domini esquiable.

El projecte incorpora estudis d’impacte ambiental estratègic, de mobilitat i d’integració paisatgística. Es preveu desenvolupar aquestes actuacions en tres etapes de sis anys de durada cadascuna, amb una inversió global estimada de 22,85 milions d’euros.

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació