ajuntament de tremp

Així serà la nova rambla Doctor Pearson de Tremp

L’Ajuntament de Tremp fa públics els esbossos del nou passeig, una de les zones més emblemàtiques de la ciutat

| 12/04/2018 a les 10:20h
Arxivat a: Societat, rambla Doctor Pearson, obres, Ajuntament de Tremp
Recreació -els colors no es corresponen a la realitat- de la nova rambla
Recreació -els colors no es corresponen a la realitat- de la nova rambla | Ajuntament de Tremp
L’Ajuntament de Tremp ha fet públiques a través del butlletí municipal les primeres imatges que recreen com serà la nova rambla Doctor Pearson, un dels espais més emblemàtics de la ciutat. Un canvi d’imatge que suposarà una inversió de 498.000 euros i que inclou la renovació de l’enrajolat, l’enjardinament i l’enllumenat del passeig per donar-li a la rambla una imatge més moderna i funcional.

Abans, però, el consistori ja ha fet front a una primera fase de l’obra, iniciada el passat octubre i finalitzada a finals de març, consistent en la renovació del sistema de clavegueram. En aquest sentit, s’ha inutilitzat tot el col·lector que passava per l’interior de l’espai central i s’ha instal·lat una nova xarxa a cada banda del passeig. Concretament, s'ha posat un tub a cada banda que recollirà aigües brutes i aigües pluvials.

En què consistirà l’obra?

La segona fase, que s’ha d’iniciar en les properes setmanes, consta de diferents actuacions destacades. En primer lloc, es suprimiran les barreres arquitectòniques, de manera que tant la vorera, el vial, com la zona peatonal estaran al mateix nivell. Per fer-ho possible es picarà i rebaixarà l’actual passeig al nivell de la vorera i s’asfaltaran els vials, també al nivell de la vorera, tot fent que ambdues vies tinguin la mateixa amplada.
 

Recreació -els colors no es corresponen a la realitat- de la nova rambla. Foto: Ajuntament de Tremp


La pavimentació del passeig serà en tons grisos i vermells -les imatges dels esbossos són una recreació i els colors que s’hi representen no es corresponen amb la realitat- i es reforçarà la il·luminació tant pel que fa al nombre de lluminàries com a la potència de cadascuna. Els fanals s'instal·laran en l'espai entre dos arbres, en un sí i l'altre no, i de manera inversa a l'altra banda.

També es faran millores en l’enjardinament. Els arbres històrics que hi ha actualment a la rambla es mantindran i s’envoltaran de jardineres de 2,5 x 2,5 -les que hi ha als esbossos no seran exactament iguals-, que tindran un banc enfocat a l’interior de la rambla. A la zona baixa del passeig, tocant al carrer Tarragona, s’hi farà un espai de jardí preparada per a la instal·lació d’una font. Aquest tall visual també farà les funcions de protecció perquè l'accés al carrer no sigui tant directe. L’actual estàtua d’al·legoria a Pearson se situarà, rebaixada, en aquesta zona.
 

Recreació -els colors no es corresponen a la realitat- de la nova rambla. Foto: Ajuntament de Tremp


Quant a la circulació, i malgrat que l’accés de vehicles a la rambla de moment es deixarà obert, es deixaran instal·lats uns fitons retràctils a les entrades, per a ocasions extraordinàries com la Fira de Primavera. La zona serà de velocitat reduïda i es preveurà una zona d'aparcament a cada costat de la rambla, no dels edificis. A més es canviarà el sentit dels carrer Barcelona i Magistrat Saura amb l'objectiu de treure trànsit de la rambla, enlloc d'abocar-n'hi, com passa actualment.
 

Recreació -els colors no es corresponen a la realitat- de la nova rambla. Foto: Ajuntament de Tremp


La realització de les obres d’aquesta segona fase s’executarà amb personal propi de l’ajuntament contractat a través de la subvenció Treball als Barris del Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya i la supervisió de personal fix.
 

COMENTARIS

Encara no en tenim prou de groc?
Anònim, 12/04/2018 a les 11:38
+42
-20
Ja sé. L'enrejolat serà en tons grisos i vermells, perquè doncs, al projecte i predomina el groc?. Propaganda subliminal?
La Rojigualda!
Anònim, 12/04/2018 a les 12:21
+13
-8
Fotran una Rojigualda al passeig!


Bromes apart, bona idea la de eliminar les barreres arquitectoniques. Pero que vagin amb compte pq es mes facil pels cotxes entrar i fer atropellaments massius!Groc fins i tot a la sopa!!
Anònim, 12/04/2018 a les 12:39
+40
-26
Ja està bé de tant groc, ja he llegit que diu que es una recreació però home havia de ser en groc precisament! No tenim bastant ja amb tots els carrers pintats, murs, baranes, i una tona de plàstic penjant per tot arreu...fins i tots es turistes comenten que fa pena tant brut el poble...aquesta es la imatge que volem donar?
Em sembla perfecte lo de la il.luminària desde que la vau canviar era molt i molt trist el passeig i crec que podem protegir el cel si posem algo més de llum...
També lo de les voreres perque les que estan a tocar del centre son tant estretes que no serveixen als peatons per caminar per elles...
Faltarà resoldre el tema d'aparcament que sembla ser que s'elimina oi? aixó serà un problema per la manca d'espais per aparcar...només cal veure els dilluns com està tot ple de cotxes per tot arreu quan hi ha mercat...
Autocensura?
Anònim, 12/04/2018 a les 13:07
+30
-34
De tota la notícia, el comentari ha de ser en contra de l'utilització del groc en aquesta recreació del nou passeig. Això ja és malaltís. Prohibim doncs la utilització del groc per part de l'Administració perquè el llaç groc és un símbol antirepressiu?
També haurem de prohibir el verd per ecologista, el vermell per socialista, el lila per feminista, el blanc per la marea per una Salut pública....
No ens quedaran colors! Haurem de tornar al blanc i negre, a l'època del NO-DO i tal.
podem opinar?
Decepcionat , 12/04/2018 a les 14:57
+19
-9
Crec que aquí el tema no és si està pintat de groc o no.
Amb una obra d'aquestes infraestructures, i a més a més innecesaria, l'oportú seria que el poble decidis mitjançant una votació si s'ha de reformar o no.
Sino per a què seveix la comissió de participació ciutadana que va formar aquest govern? On està el dret a decidir que tant defensen?
Ah si i ara corre i depressa a fer el passeig, que clar el volen inagurar ells.

Al de Groc fins la Sopa
Anònim, 12/04/2018 a les 16:26
+7
-32
Tros d'ase si tant pintat la rojigualda , hauries de fotre Brincos de alegria!
Resposta a Podem opinar?
Anònim, 12/04/2018 a les 22:30
+8
-26
No en hi cap de problema per inagurar. Aquest equip de govern hi serà molts, molts, anys.
No cal correr ni ho faran.
PSC estarà molts anys en tornar a manar a l’Ajuntament, amb l’oposicio que fan perden espai cada dia.
La rencunia no es bona i algun d’ells en va carregat.
Per tot aixo de presa per inagurar cap ni una.
L’unic important es fer l’obra.
Una mica de participació ciutadana, no anirie malament!
Jesús J., 12/04/2018 a les 23:49
+30
-0
Crec que una obra d´aquesta envergadura i alhora tant trascendental, no estarie malament que s´exposessin algunes propostes del projecte i els veïns tindre una mica d´opinió a través d´alguna votació.
No és tant dificil!.
Vam votar fa 4 dies per decidir qui havie de vindre de grup "estrella" a la festa major i ara amb aquesta reforma del passeig ho decidiran 4 ?.

estatua
Anònim, 13/04/2018 a les 10:08
+17
-1
la estatua del Sr Pearson hi continuara i la pintaran de groc? al mig com esta ara moleste el transit dels vianans.
Al de : Al de groc fins la sopa
Anònim, 13/04/2018 a les 12:02
+26
-1
Crec que abans d' escriure t´hauries de mirar varies coses, una l educació, ja que es pot opinar sense faltar al respecte i també fer-te una revisió de vista pel tema dels colors, no sé on veus la rojigualda.
Ja estem força tips de veure els nostres espais PÚBLICS bruts de plàstic groc que a més a més contamina. Són espais que són de TOTS i cal respectar i ara per ara no es fa.
Estic molt d acord en que els veïns també hauriem de poder donar la nostra opinió.

Congrats!!!
Anònim, 13/04/2018 a les 13:08
+6
-16
El canvi és espectacular. L'enhorabona a l'equip de govern de l'Ajuntament que han sigut capaços i valents de tirar endavant un projecte tan important per a la població de Tremp. Amb ganes de veure-ho inaugurat. Ja li feia falta la gran neteja de cara.

En un to més de broma (ja què enfront una notícia tant trascendent per al poble és bastant patètic centrar-la en el groc d'un maleït esboç), s'ha fet referència a la gent/turistes que passen per la ciutat: tot déu que puja es queda sorprés i meravellat del moviment ciutadà que hi ha al poble i com, dia rere dia que van pujant, es troben el poble amb la reivindicació que simbolitza els llaços grocs latent i sense defallir.
Ajuntament doneu el que el poble demana
Anònim, 13/04/2018 a les 13:53
+20
-1
Com es pot veure molts comentaris de gent del poble estan demanant poder opinar i que el poble decideixi. Ho esteu decidint entre 4 i això no pot ser....
Perillós
Anònim, 13/04/2018 a les 20:39
+9
-1
Crec que està bé que es facin coses per eliminar les barreres arquitectòniques, però el fet de deixar circular els cotxes ho trobo molt perillós, sobretot per als infants.
Després també crec que les obres s'haurien de donar a fer a les empreses d'aquí del poble que n'hi ha moltes i bones, i no a empreses de fora.
Sobre l’aprovació dels comentaris
Diari Pallars Digital, 13/04/2018 a les 23:51
+1
-13
Recordem als lectors que tots els comentaris passen un filtre i que ens reservem el dret a no publicar aquells que contenen faltes de respecte, acusacions directes, insults, ofenses o expressions que puguin ferir sensibilitats. Recordem també que tenim disponible la secció “Dis la teva!”, on els lectors es poden expressar lliurement prèvia identificació. Agraïm la comprensió. Salutacions.
Sense cotxes
Anònim, 14/04/2018 a les 08:35
+7
-2
Crec que no hauríen de circular cotxes, son un perill per la canalla.
Tros d'ase
Anònim, 14/04/2018 a les 11:19
+10
-3
Doncs imagino que el filtre que parleu no ha estat molt encertat respecte al comentari d'un maleducat que l'únic argument que fa servir al de groc fins a la sopa és tros d'ase. Aquest individu és qualifica a sí mateix.
Resposta a estatua
Anònim, 14/04/2018 a les 12:04
+2
-4
Si dediques una mica de temps a llegir el butlleti veuras que diu que la estatua la canvien de lloc a un costat del final del passeig
Resposta a perillos
Anònim, 14/04/2018 a les 12:09
+2
-7
T’hauries d’infirmar millor.
L’obra del passeig esta dividida en 10 lots, 9 d’ells s’han adjudicat a empreses locals-comarcals i solament 1 d’ells a empresa foranea.
Els concursos son oberts per tothom i tot i aixo ja pots veure com anat.
Tenim aquesta mania al cap i ja ni demanem infirmacio.
Déu agafi confessat el director de l'obra
Anònim, 14/04/2018 a les 13:49
+9
-0
Crec que si. Es valent afrontar aquest projecte, però s'ha fet una adjudicació nefasta, procediment obert, pero dividit en lots i algun d'ells per administració.
Algú pot assegura que s'hi passaran les hores que s'estipulen al contracte?
També com bé ja deuen saber a l'ajuntament les partides a l'alça per imprevistos fa temps que estan fora de llei, i n'hi ha unes quantes, això em fa pensar que ni se sap quan costarà ni quan s'acabarà.
Una obra d'aquest tipus amb tanta afectació a la població s'ha de fer sense lots que ho agafi una empresa amb un plaç i una garantia. Qui es farà carrec dels vici ocults amb una participació de tantes empreses en l'execució? no era necessari enfocar-ho així si el que es volia era una participació de les empreses del poble. Les empreses que l'ajuntament vol que treballin ja ho fan en altres obres sense procediments oberts.
Espero que tot arribi a fi de bé, que no es dispari el cost i que puguem disfrutar del passeig el més aviat possible sense transit rodat.
El Paseig
Nostalgic, 14/04/2018 a les 15:24
+12
-2
El paseig ja no serà el paseig, ara serà la Rambla del Doctor Pearson.
Realment es nesesari aquet canvi tan visual?
Hi està d’acord la gent del poble?
I els cotxes?
Anònim , 14/04/2018 a les 17:56
+11
-0
I tots el cotxes que ara aparquen a banda i banda a tot el llarg del paseig, a on es podran aparcar?
L’Ajuntament te previst algun altre lloc o zona d’aparcament ?
Sobre els filtres
Anònim, 16/04/2018 a les 21:46
+1
-1
Hi ha un comentari on s'insulta i es falta al respecte i tot així ha passat el filtre...doncs no entenc on està l'esmentat filtre.

Al que insulta, crec que l'ase es un animal ben bonic i no es mereix cap menyspreu d'un animal suposadament racional.
En aquest mon trobem ases i rucs....
Consulta
Anònim, 11/06/2018 a les 15:08
+0
-0
Es troba a faltar que es consultin aquestes coses a la població com es va prometre abans de les eleccions per part del grup d'ERC, la participació ciutadana ha de ser per coses d'una embergadura com aquesta i no per altres futileses. El que més m'agrada del projecte es la eliminació de barreres arquitectòniques, el pitjor es que no es vulgui conservar gens el aspecte de la rambla tal i com es ara. Esperem també que eliminin del mig del pas la aberració que els socialistes ens van implantar al cap de la rambla.
DESPESA INNECESSARIA
Anònim, 18/07/2018 a les 00:16
+0
-0
En comptes de gastar tants diners al passeig cosa que trobo inutil, (nomes arreglant els adoquins hi hauria prou, ja nomes falta que ens treguin els aparcaments... jo em pregunto perque paguem impost de circulacio si aviat no podrem ni aparcar?) podrieu gastar aquests diners per esfaltar els carrers? passar pel carrer arago es una vergonya, doncs quan plou s'hi fan tolls d'aigua que als conductors se'ls in fot una merda si et mullen o no, dona igual vagis sol o amb una senyora gran o amb una criatura, ells passen a tota pastilla.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge del consell d’alcaldes celebrat. aquest divendres a Sort
Imatge del consell d’alcaldes celebrat. aquest divendres a Sort | ACN
01/01/1970
Alcaldes, ramaders i sector turístic volen realitzar conjuntament el debat que fa 20 anys no es va realitzar sobre el plantígrad
Estat actual del camp del futbol de Rialp aquest divendres
Estat actual del camp del futbol de Rialp aquest divendres | Ajuntament
01/01/1970
Després de la renúncia del club esportiu a celebrar la pretemporada a la població pallaresa
Reobert el tram fluvial del congost de Mont-rebei
Reobert el tram fluvial del congost de Mont-rebei | Agents Rurals
01/01/1970
El camí peatonal continua tancat a l'espera de les accions de neteja i preventives
Àrreu està abandonat des de fa més de 30 anys
Àrreu està abandonat des de fa més de 30 anys | MónNatura Pirineus
01/01/1970
Aquest nucli va ser abandonat fa més de 30 anys per l’aïllament i l’absència d’aigua corrent i clavegueram