Oli

Jornada sobre la poda de l'olivera a Tremp

Uns 40 productors d'oli participen a la sessió sobre estratègies de conreu de l'olivera

per Redacció, 11 d'abril de 2018 a les 11:53 |
Durant la part pràctica es va tractar la poda amb motoserra | Ajuntament de Tremp
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Tremp, a través del programa Al teu gust, aliments del Pallars, i l'Associació de Productors d’Oli del Pallars Jussà han organitzat aquest dimarts una jornada sobre poda d’olivera, al centre cívic Tarraquet de Tremp.

La jornada s’ha estructurat en una sessió teòrica i una de pràctica sobre estratègies de conreu i les bases biològiques i agronòmiques de la poda d’olivera, que han anat a càrrec de l’especialista en Olivicultura i Elaiotècnica de l'Institut de Recerca i Tecnologies Alimentàries (IRTA) Juan Francisco Hermoso. La part pràctica s’ha desenvolupat a la finca El tros de la padrina, a Guàrdia de Noguera.


Han participat a la convocatòria més de 40 productors d’oli de la comarca que en el decurs del matí han pogut treballar tècniques de poda destinades a millorar la producció de l’olivera i baixar costos, especialment de temps. En aquest sentit, ha destacat la poda amb motoserra, enlloc de la tradicional tisora, i també s’ha practicat la poda de rejoveniment.

Aquesta formació és una més de les diferents propostes que fa l’Associació de Productors d’Oli i el programa Al teu gust als pagesos i olivicultors per estendre coneixements, innovacions i pràctiques útil per al dia a dia, tan pel que fa a l’elaboració d’oli com, en aquest cas, de tractament de l’olivera. Compta amb el finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya a través del programa Treball a les 7 comarques.
 

 

Participació