Reciclatge

El Sobirà premiarà els 100 habitatges de la comarca que millor reciclin

El Consell Comarcal ha engegat, aquesta setmana, la campanya "Fer-ho bé té premi"

per ACN, 6 de març de 2018 a les 10:25 |
Un educador ambiental revisant els cubells del servei de recollida selectiva de residus | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà ha engegat, aquesta setmana, la campanya Fer-ho bé té premi. Els 100 habitatges que millor utilitzin el servei de recollida selectiva porta a porta obtindran un premi. Es tracta de xecs regal que inclouen un dinar o sopar per a dos persones en un establiment de l'Associació La Xicoia o un forfet al Parc Lúdic de Port Ainé. L'objectiu d'aquesta campanya és millorar la qualitat del servei, augmentar la participació ciutadana en la recollida selectiva i reduir el mal ús de les bosses i els cubells.

Durant el mes de març, vuit educadors ambientals estaran repartits per tota la comarca, i realitzaran qüestionaris sobre el funcionament del servei. Aquests educadors també informaran els usuaris sobre com s'ha de fer el servei.


Entre els reptes a millorar hi ha intentar que la gent no deixi la brossa amb bosses i sí dins dels cubells; fer que la gent reculli els cubells del carrer un cop estiguin buits i no els deixi tot el dia al carrer; vetllar perquè la gent tregui la fracció el dia que toca i incorporar nous usuaris que actualment encara no fan servir el servei porta a porta. En aquest sentit, una de les assignatures pendents són les segones residències i se'ls intentarà conscienciar que portin la brossa a les zones d'emergència.

Ara fa dos anys que es va implantar la recollida porta a porta de les fraccions de vidre, paper, envasos, orgànica i resta a pràcticament tota la comarca. Amb aquest canvi de model s'ha passat d'un 28% de recollida selectiva, a més del 60% als pobles on es fa el porta a porta. Els últims estudis de l'Agència de Residus de Catalunya demostraven que el Pallars Sobirà és la comarca ​que separa millor els residus de la demarcació de Lleida.

 

Participació