La Guixa

Isona ja prepara la Guixa

Fins a vint calders escalfaran les 500 racions d'escudella que es cuinaran aquest dimarts

| 13/02/2018 a les 10:27h
Arxivat a: Societat, carnaval, La Guixa, Ajuntament d'Isona i Conca Dellà
Veïnes d'Isona repartint les racions de la Guixa en una edició anterior
Veïnes d'Isona repartint les racions de la Guixa en una edició anterior | Museu
Tot a punt a Isona per celebrar un dels actes més populars de la població: la Guixa de Carnaval. Es tracta d'un plat típic d'escudella que s'elabora amb carn de porc, fideus, cigrons, carabassa, arròs, mongetes... Fins a vint calders escalfaran les prop de 500 racions d'escudella que es cuinaran.

Dissabte passat, els isonencs i isonenques més petits ja van recollir casa per casa els ingredients necessaris durant "la Plega" pels carrers de la població. Algun veí fins i tot els va cedir un calder per preparar el menjar. 

El rei Carnestoltes controlarà tot el procés de cocció dels ingredients al llarg de la filera de calders que bullen al carrer. Els alumnes de l'escola animaran els cuiners tot cantant cançons versionades per a l'ocasió. I quan estigui tot preparat, els veïns més valents transportaran els calders fins a la plaça Bisbe Badia, que acollirà el dinar. 
 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Neo Sala, director general de Doctor Music, a Escalarre el passat estiu
Neo Sala, director general de Doctor Music, a Escalarre el passat estiu | ACN
01/01/1970
El director del grup, Neo Sala, continuarà al capdavant de la companyia
Dolo Beltran presenta el seu disc Copilotos
Dolo Beltran presenta el seu disc Copilotos | Lo Quiosc
01/01/1970
L'actuació serà aquest dissabte a partir de les onze de la nit
Imatge de tots els representants d'establiments reunits a Cellers
Imatge de tots els representants d'establiments reunits a Cellers | Diputació
01/01/1970
L’objectiu era estudiar les accions promocionals de cara al 2019 i posicionar millor el senderisme i el cicloturisme tant a escala estatal com internacional
Imatge de tots els participants als seminaris a Holanda
Imatge de tots els participants als seminaris a Holanda | CCPJ
01/01/1970
Tècnics del Consell Comarcal del Pallars Jussà participen en la Amsterdam Startup Ecosistema