central de capdella

La CUP de la Vall Fosca denuncia una tercera fuita a la canonada de Capdella

La formació anticapitalista assegura que si no s’atura pot provocar una “catàstrofe” i demana el tancament de la central

per ACN, 8 de febrer de 2018 a les 10:17 |
El regidor de la CUP, Josep Plasencia, observa la fuita a la canonada | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP de la Vall Fosca ha denunciat una nova fuita d'aigua a la canonada de la central de Capdella, la tercera en un any. Aquesta darrera s'ha produït a la part baixa de la canonada, a pocs metres de les cases. Segons el regidor de la formació, Josep Plasència, la inundació dels terrenys pot provocar despreniments de terres en una zona amb molt pendent i que es posin en perill les cases habitades del costat de la central.

Plasència alerta d’una possible “catàstrofe” si aquestes avaries van a més. Per aquest motiu la CUP ha presentat una denúncia a la Generalitat. Plasència culpa Endesa de no fer un correcte manteniment de les instal·lacions i demana el tancament preventiu de la central de Capdella mentre no es garanteixin unes mínimes condicions de seguretat.


Aquesta darrera avaria s'ha produït a la tretzena junta de dilatació de la canonada. Segons el regidor de la CUP, la canonada té 14 juntes de dilatació i des d'ahir dimecres n'hi ha una de trencada per on surt una gran quantitat d'aigua.
 

Detall de la fuita, la tercera en pocs mesos. Foto: ACN


Aquesta canonada, de 836 metres, és el salt més alt de l'estat espanyol i una avaria a la part baixa pot comportar seriosos problemes si va a més. Ja fa un any aproximadament hi va haver una fuita que va provocar despreniments a pocs metres del poble de La Central de Capdella. Al mes de desembre passat una segona fuita a 1.800 metres d’altitud i a pocs metres d’una línia de mitja tensió, va portar a la CUP a denunciar l'avaria. Endesa va tancar la central pocs dies després per procedir a la seva reparació.

Des de la CUP es reitera que la central es tanqui per precaució fins que s'arreglin totes les juntes i que no es posi en perill la població. Aquesta petició, la formació, ja la va fer al mes de desembre i no va ser escoltada, donat que solament es va reparar la junta avariada. Plasència diu que es tracta d’una “instal·lació industrial perillosa”. Cal recordar que té una antiguitat de més de 100 anys.

 

 

Participació