educació

Una cinquantena de docents participen en un camp d’aprenentatge al Jussà

Es tracta d’una trobada per reflexionar sobre la tasca educativa i conèixer els Entorns d’Aprenentatge catalans

per Redacció, 9 de gener de 2018 a les 09:50 |
Una de les visites dels docents als jaciments pallaresos | Consell Comarcal Pallars Jussà
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Pallars Jussà és aquests dies escenari de les Jornades dels Camps i Entorns d’Aprenentatge que reuneixen una cinquantena de docents catalans que treballen en els 20 camps i entorns d’aprenentatge que hi ha a Catalunya. Aquesta trobada anual té un doble objectiu, d’una banda l’intercanvi d'experiències i reflexions sobre la tasca diària educativa que porten a terme aquests espais i, d’una altra, la descoberta de l’Entorn d’Aprenentatge (EdA) de Tremp i algunes de les activitats que s’hi desenvolupen.

L’Entorn d’Aprenentatge de Tremp, que depèn del Departament d’Ensenyament, treballa en col·laboració amb l’Ajuntament de Tremp, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i abraça diferents àmbit educatius relacionats amb la geologia, la paleontologia, el patrimoni cultural i industrial, entre altres, oferint un ampli ventall d’activitats relacionades amb les ciències de la terra, la història i la societat.


Els assistents han aprofitat el primer dia de les jornades per fer un tast d’algunes de les activitats que porten a terme a l’EdA de Tremp. Per fer-ho, es van desplaçar ahir als jaciments paleontològics de la Posa i Orcau, al municipi d’Isona i Conca Dellà, on van dur a terme un taller sobre els últims dinosaures.

Donat que aquests camps i entorns d’aprenentatge treballen conjuntament amb els centres educatius per promoure l’aprenentatge de l’alumnat a través activitats didàctiques innovadores en un medi natural o cultural singular de Catalunya, els docents han dedicat també part de la jornada a reflexionar sobre l’aplicació del model educatiu competencial a través d’aquests organismes i millorar així la seva aportació a l’educació integral dels infants.

Les jornades finalitzen avui amb diferents visites i activitats a la seu de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i al castell de Mur.
 

 

Participació