trànsit

Una nova rotonda millorarà la seguretat de la C-13 al nucli urbà de Tremp

Es construirà al barri de la Font Vella i regularà el trànsit a l’entrada nord de la ciutat

| 05/01/2018 a les 09:46h
Arxivat a: Societat, Ajuntament de Tremp, Territori i Sostenibilitat, rotonda, obres, infraestructures, C-13, trànsit
Zona on es construirà la rotonda a l’entrada nord de la ciutat | Google
La Generalitat de Catalunya, a través de l’empresa pública Infraestructures.cat, ha tret a concurs la redacció d’un projecte per millorar la seguretat de la carretera C-13 al seu pas pel nucli urbà de Tremp. L’obra preveu la construcció d’una rotonda al barri de la Font Vella, aproximadament entre la benzinera Repsol i l’hostal-restaurant Buenos Aires.

En aquesta zona, que uneix l’avinguda dels Pirineus i el carrer Seix i Faya, la carretera C-13 conflueix amb diferents carrers de la ciutat. L’alcalde de Tremp, Joan Ubach, ha explicat en declaracions a Ràdio Tremp els motius que han portat l’Ajuntament a plantejar-se aquesta obra, que ha de donar més seguretat al trànsit i als vianants.

L’alcalde ha destacat que l’objectiu es regular el trànsit en aquesta zona de la ciutat. Segons Ubach, el consistori té informes dels Mossos d’Esquadra que alerten que els vehicles baixen a velocitats elevades per l’avinguda dels Pirineus. Per tant, una de les finalitats és obligar als conductors que accedeixen a Tremp pel nord de la ciutat a reduir la velocitat.

El pressupost de licitació de l’obra ascendeix a 40.300 euros i l’empresa adjudicatària haurà de completar la redacció del projecte en un termini de quatre mesos. El concurs s’haurà de resoldre a partir del mes de febrer. Està previst, doncs, que la rotonda es comenci a construir a finals d’any.

L’alcalde també ha explicat que la construcció de la rotonda permetrà fer un plantejament de l’aparcament al carrer Seix i Faya, on actualment els cotxes han d’estacionar damunt la vorera, un fet que en ocasions impedeix el pas dels vianants. L’objectiu és, també, fer més transitable aquesta via de sortida i entrada a la ciutat.
 

COMENTARIS

Ja era hora!
Anònim, 05/01/2018 a les 13:43
+1
-7
Un autèntic caos aquesta zona, bona obra!
Obra
Ajuntament, 05/01/2018 a les 14:07
+1
-6
Gràcies perquè pensem que també regular el trànsit de la Fontvella és MOLT important i básic. Són dos objectius igualment de necessaris un que l’altre.
Rotonda
Ajuntament, 05/01/2018 a les 14:12
+1
-4
El segon objectiu de regular la Fontvella també és important i bàsic. Aquesta rotonda haurà de servir per treure aparcament cotxes. La zona de Can Farga podrà ser el lloc substitutiu i aixi descongestionar una zona pel profit dels vianants de tot tipus.
Aparcaments Seix i Faya
Joan t, 05/01/2018 a les 15:17
+0
-0
Falta resoldre lo aparcament al carrer Seix i Faya.
Facil de resoldre, aparcament sempre a un costat i desplaçament linea continua de la calzada , no al centre com ara. Si teniu res millor andavant.
altres solucions
Anònim, 06/01/2018 a les 23:37
+7
-2
No hi veig cap benefici. En llocs així sol funcionen els radars o semàfor de velocitat amb foto, amb tot el que podria recuperar l'ajuntament amb multes. Una rotonda els descerebrats la faran igual a 60,70 o més depen de com, i més amb la gran visibilitat que hi ha allà. Sol cal veure la de Pobla... La velocitat no es reduirà, només causarà cues quan hi hagi molta afluència de vehicles. Cal pensar bé la solució i tots els beneficis/contres. Està clar que fins que no es toca la butxaca, la gent continua igual.
?
amonim, 07/01/2018 a les 20:07
+11
-1
Hi deu haver tants diners, que no saben que fer-ne, perquè ja em direu quina falta fa una rotonda en aquest punt, si potser fa més falta on és l'ESCLAT!!!
?
Anònim, 08/01/2018 a les 18:16
+6
-0
Potser el problema és una gasolinera dintre de població, no?? Mare meva per flipar, la preocupació és una hipotética congestió que no he vist mai, i que hi hagi una gasolinera dintre del poble no preocupa, mare de déu...
Ja era hora
Mingo Teuler, 10/01/2018 a les 18:19
+0
-4
Una actuació vital per a millorar el trànsit tant al carrer de la Font Vella com per dins de Tremp, ja que obligarà a aminorar la velocitat, si o si.
Al temps, es de suposar que aquesta rotonda permetrà evitar el gir a l'esquerra que actualment es pot fer a l'alçada de la confluència del Camí Vell al carrer de la Font Vella, que és un risc permanent, tant pels vehicles que circulen, que a voltes es veuen obligats a frenar bruscament per evitar el xoc per atansament, com per als vianants que empren el pas de vianants de la mateixa confluència de carrers, ja que a voltes venen els vehicles disparats per haver fet el gir a l'esquerra de forma ràpida i entren a cegues a l'alçada del pas de vianants, amb el risc permanent per a aquests.
Un a manera lògica i barata de controlar el trànsit urbà per a la millora de la convivència veinal.
Ja era hora.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
El Bus de la Salut seguirà prevenint malalties quatre anys més | Arxiu
01/01/1970
Tres anys després de posar en marxa el projecte, la Diputació de Lleida el renovarà per 4 anys més
Sergi de Meia impartint una classe pràctica de plats elaborats amb cuina de caça | ACN
01/01/1970
La Festa Gastronòmica dels Banuts ha volgut popularitzar el consum de la carn de cérvol, daina o cabirol
Imatge de la sessió plenària d’aquest dilluns a Sort | Ajuntament de Sort
01/01/1970
Contempla un seguit d’obres al municipi, amb un capítol d’inversions que ascendeix als 244.000 euros