FAUNA

Capturen a la Vall Fosca més de 2.000 ocells per a l'anellament científic

Destaca la recuperació d'una au amb anella russa, anellat el maig de 2016 a la regió de Kaliningrad

per Redacció, 7 de novembre de 2017 a les 09:10 |
Imatge del mastegatxes anellat a Rússia i capturat a la Vall Fosca | EBPJ
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La campanya d'anellament científic d'ocells que l'Estació Biològica del Pallars Jussà ha realitzat a la Vall Fosca des de l'agost a l'octubre, ha servit per capturar 2.311 aus de 60 espècies diferents. Els més capturats han estat el mosquiter comú i el pit-roig.

Entre les captures més destacades hi ha un mosquiter de doble ratlla, espècie d'origen siberià, el cinquè que s'anella a la Vall Fosca; i la recuperació d'un mastegatatxes amb anella russa, anellat el maig de 2016 a la regió de Kaliningrad, situada a més de 2000 quilòmetres del Pallars.


Des de l'inici de l'estudi l'any 2010 s'han capturat un total de 9.273 ocells de 74 espècies diferents, essent en l'actualitat el principal projecte de seguiment de la msigració mitjançant l'anellament científic que es duu a terme a la serralada pirinenca. Aquests anellaments es fan dins el marc del projecte MigraVallFosca, que estudia la migració dels ocells passeriformes a través del Pirineu.

Un dels principals resultats d'aquest estudi és comprovar el paper que tenen els prats de dall com a punts d'aturada i alimentació pels ocells en les seves migracions. Per a algunes espècies en declivi com l'escorxador, l'estudi mostra la importància de la conservació d'aquest hàbitat, tan vinculat a la ramaderia tradicional pirinenca.
 

 

Participació