fira del codony

Tremp dona a conèixer el codony entre els escolars del municipi

Les escoles Maria Immaculada i Valldeflors de Tremp realitzen tallers de panellets de codonyat pels seus alumnes

per Redacció, 27 d'octubre de 2017 a les 12:24 |
Imatge d’un dels tallers realitzats amb els alumnes trempolins | Ajuntament de Tremp
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'octubre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Amb motiu de la Fira del Codony, que tindrà lloc el proper 4 de novembre, l’Ajuntament de Tremp ha proposat i facilitat el material a les escoles de la localitat perquè duguin a terme diferents activitats amb la idea de donar a conèixer el codony entre els seus alumnes.

En aquest sentit, més de 200 alumnes de les escoles Maria Immaculada i Valldeflors han realitzat un taller de panellets de codonyat a l’obrador de l’És Pallarès, on han après la tècnica culinària, les propietats del codony i han conegut la forma de treballar en una cuina professional.


Aquesta activitat, a banda de donar a conèixer aquest fruit de tardor entre els nens i nenes, també ha permès treballar amb ells la utilització d’altres fruites a la cuina i la seva incorporació, necessària per obtenir una dieta saludable.

Els nens i nenes també han participat en la confecció de la decoració que es posarà a diferents carrers del poble el dia de la fira fent unes garlandes de codonys, i han treballat a classe aquest fruit de tardor i els seus usos a través de fitxes, rodolins i manualitats. Aquestes activitats es podran veure exposades per la Fira de Codony el proper 4 de novembre.


Aquesta acció s’emmarca en la promoció d’hàbits saludables entre la població més jove i la desenvolupa l’Ajuntament de Tremp amb el suport de la Diputació de Lleida.
 

 

Participació