Informe

Un 72,6% dels habitants de l'Alt Pirineu asseguren que tenen dificultats per arribar a final de mes

La mitjana d'ingressos nets al territori se situa als 9.849 euros | Només a les Terres de l'Ebre i a la Catalunya Central la seva població té més sensació de pobresa

per Redacció, 27 de juliol de 2017 a les 09:40 |
L'Alt Pirineu i Aran és l'àmbit territorial amb l'índex de prestacions socials més baix | Arxiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El territori de l'Alt Pirineu i Aran és el tercer àmbit territorial en registrar, durant el 2016, el major percentatge de població amb dificultats per arribar a finals de mes. És una situació que declara el 72,6% de la població en aquestes comarques. Segons les dades de l'enquesta de condicions de vida que ha elaborat l'Idescat, només està per darrere de les Terres de l'Ebre -74,5%- i de la Catalunya Central -73,6%. 

L'enquesta fixa també els ingressos mitjans nets per persona a l'Alt Pirineu i Aran en 9.849 euros. És, juntament amb les Terres de l'Ebre (8.807 euros), els àmbits territorials amb els menors ingressos mitjans nets per persona. Aquestes xifres representen un 30,4% i un 22,2% inferiors a la mitjana catalana, que se situa als 12.660 euros. En aquest sentit, l'Àmbit metropolità és l'única àrea en què els ingressos mitjans nets per persona superen la mitjana catalana amb 13.446 euros.


% PERSONES QUE ASSEGUREN ARRIBAR A FINAL DE MES AMB DIFICULTATS

Amb aquests ingressos, les Terres de l'Ebre és el territori on un percentatge més alt de llars declaren arribar a fi de mes amb dificultats. Amb Ponent, són els dos territoris amb també un percentatge més alt que rep alguna prestació social, un fet que arriba al 75,1% a Ponent i un 73,7% a l'Ebre. L'Alt Pirineu i Aran (55,7%), el Penedès (57,5%) i les Comarques Centrals (57,9%) són els àmbits amb un percentatge més baix de prestacions socials. 


La situació de privació material es pateix en una proporció major al Camp de Tarragona, amb un percentatge de població amb privacions (59,2%) molt per sobre de la mitjana catalana, que és del 45,2%. A Barcelona, el percentatge de població amb privacions és del 39,2%. Pel que fa a la capacitat de fer-se càrrec de despeses imprevistes, el Camp de Tarragona i Ponent són els territoris amb un major percentatge, 47,9 i 41,8% respectivament, de població sense aquesta capacitat. 

El territori on el pes de la despesa mensual d'habitatge és més gran és l'àmbit metropolità, amb 392 euros mensuals, per sobre de la mitjana catalana, de 368 euros, i a la ciutat de Barcelona és la més alta, amb 443. El Penedès és el segon àmbit territorial amb més despesa en habitatge, amb 354, mentre que les Terres de l'Ebre i les Comarques centrals, amb 224 i 229 euros mensuals respectivament, són les comarques amb menys despesa per habitatge. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació