Pagesia

Pagesos i ramaders obren les seves portes en la segona edició del «Benvinguts a pagès»

L'objectiu del programa és posar en valor els productes de proximitat i fomentar el turisme d'interior

per Redacció, 2 de juny de 2017 a les 09:58 |
Hi participen explotacions, allotjaments i restaurants del Pallars | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de juny de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un tast de ratafia, excursions de cavall, tallers de cuina i treballs amb abelles. Aquestes són algunes de les propostes de la segona edició del projecte "Benvinguts a Pagès" a les comarques pallareses, que se celebra aquest cap de setmana simultàniament arreu de Catalunya.

Es tracta d'un cap de setmana de portes obertes a explotacions agràries i ramaderes i pesqueres que faran visites gratuïtes perquè els participants puguin veure com i on es fan els productes que després arriben a taula. Al Pallars s'hi han inscrit més d'una vintena d'explotacions, restaurants, allotjaments i activitats de la comarca.


L'objectiu del programa és posar en valor els productes de proximitat i fomentar el turisme d'interior, així com el gust per la gastronomia i la cultura agroalimentària. A tota Catalunya hi participaran més de 220 explotacions. 

El projecte compta amb la complicitat de restaurants i allotjaments, que també fan la seva oferta especial vinculada al producte de proximitat. Entre les activitats complementàries s'hi pot trobar una visita guiada gratuïta a l'Ecomuseu dels Pastors de la Vall d'Àssua o una excursió a cavall per la Vall de Manyanet, entre moltes altres propostes. 

"Benvinguts a Pagès" és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Alícia. El projecte ha rebut diversos premis per la seva tasca d'incentivar l'atractiu de les escapades rurals, dinamitzar el territori i promocionar Catalunya a través de l'agricultura i la gastronomia local.
 

 

Participació