corder

Tremp reivindica el corder pallarès repartint prop de 700 racions de caldereta

El pavelló del Casal ha acollit aquest diumenge una exitosa 3a edició de la festa Pallars Terra de Corder

per Redacció , 1 de maig de 2017 a les 11:51 |
Prop de 700 persones van participar en el dinar | Ajuntament de Tremp
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de maig de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Malgrat els ruixats que han anat tenint lloc al llarg de la jornada, més de 700 persones han passat durant el dia per Tremp per gaudir de les diferents propostes de la festa Pallars Terra de Corder, organitzada per tercer any consecutiu per l'Ajuntament de Tremp a través del programa "Al teu gust, aliments del Pallars". Finalment, la festa que s'havia de celebrar al Parc del Pinell, s’ha traslladat al pavelló del Casal.

La festa ha comptat amb la participació de la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, que ha aprofitat la visita per reunir-se amb els ramaders de la comarca. Arran d'aquesta trobada, Serret ha manifestat explícitament el suport de la conselleria envers el sector i les accions que s'estan duent a terme al territori per promoure i augmentar el consum de la carn d'oví a Catalunya.


Així mateix, en la reunió s'ha parlat de cercar formes per millorar les rendes a partir de la comercialització de la carn i veure plegats, administració i professionals, com millorar aquesta cadena de valor i la traçabilitat del producte. L'objectiu principal és que la carn de corder arribi al consumidor correctament etiquetada i amb nous productes que ajudin a consumir-la.
 

La consellera Serret reunida a Tremp amb ramaders i representants polítics. Foto: Jordi Ubach


L'acte central de la festa ha estat el dinar a base de corder del Pallars. En aquesta ocasió i amb la idea de promoure el consum d'aquesta carn més enllà de la brasa, el plat principal de l'àpat ha estat la caldereta de corder, que s'ha acompanyat amb un primer d'escalivada i corder rostit i postres. El servei de cuina ha anat a càrrec dels restauradors de l'Associació de Professionals Turístics del Pallars Jussà (APAT).

La regidora de Promoció Econòmica i fires de l'Ajuntament de Tremp, Anna Ritz, ha explicat que un any més s'ha incrementat la participació a la festa, que es consolida com un esdeveniment de referència per al públic, sobretot local, que s'implica amb la festa. Ritz ha mostrat el compromís del consistori en recolzar les explotacions ramaderes del municipi i del Pallars.

Al llarg del matí, hi ha hagut activitats per a tots els públics. Els geganters de Tremp han ballat amb els cap grossos de corder xisquet, la Xica i el Furro, i amb la colla de grallers Xafarostolls de Sort. També hi ha hagut l'espectacle de carrer "Transhumància" de la companyia lleidatana Xip Xap, que ha estat un èxit.
 

Jaume Badia ha ofert un taller sobre girella. Foto: Jordi Ubach


Aquest any, s'ha comptat amb la participació del Consorci de Desenvolupament Local del Ripollès, que ha ofert una demostració de xolla a càrrec de Martí Vila i un taller del Museu Etnogràfic de Ripoll per a nens i nenes. Com a activitat gastronòmica, el xarcuter trempolí Jaume Badia ha ofert un taller sobre girella d'elaboració de tripeta. A més a més, 8 productors de vi, cervesa i xarcuteria han ofert els seus productes, aportant a la festa un toc de qualitat i proximitat.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació