biomassa

​El centre de biomassa de Tremp subministra 3 tones anuals a l'hospital

La directora general de Forests aposta per fomentar les calderes de biomassa i tancar tot el cicle al territori

per ACN, 23 de març de 2017 a les 17:32 |
Alumnes de la jornada d’energia i bioeconomia visitant el centre logístic de Tremp | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El centre logístic per a la distribució de la biomassa de Tremp subministra a l'Hospital del Pallars unes 3 tones d'estella anuals, material que surt dels boscos pallaresos i que és triturat al centre de la capital del Jussà. La capacitat d'aquest equipament és molt superior a la de les 3 tones i podria subministrar altres calderes.

La directora general de Forests, Montse Barniol, ha aprofitat la visita al centre per donar suport a l'energia bio i s'ha mostrat partidària de fomentar i donar suport a un canvi de model energètic en pro d'aquest tipus d'energia. Barniol ha dit del centre de Tremp que és un clar exemple d'economia circular i de biomassa de proximitat. 


El centre logístic de Tremp està pensat per donar resposta al Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça i la fusta que hi arriba és de boscos públics de la Generalitat o dels ajuntaments de la zona. Del centre logístic on s'asseca l'estella, Barniols ha destacat, la seva construcció, tota amb fusta de la zona on està ubicat.

La visita de Barniol a aquest equipament s'emmarca en una jornada d'energia i bioeconomia dins dels actes de celebració del Dia Internacional dels Boscos, que s'ha celebrat aquest dijous a Tremp.
 

 

Participació