mont-rebei

Acord per millorar la gestió de l'accés al congost de Mont-rebei

Entre les accions destaca el nou sistema de reserva prèvia online i la informació en temps real de l'estat de l'aparcament

per Redacció, 20 de març de 2017 a les 18:13 |
Dos persones contemplant la bellesa del congost de Mont-rebei | FCLP
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de març de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fundació Catalunya-La Pedrera ha acordat amb l'Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga la millora de la gestió de l'accés al congost de Mont-rebei. Entre les mesures, que es posen en marxa abans de les vacances de Setmana Santa, destaquen el nou sistema de reserva prèvia online de la plaça d'aparcament de la Masieta i la informació en temps real de l'estat de l'aparcament amb un panell lluminós a l'accés nord del congost, des de Pont de Montanyana.

A través de la reserva online s'oferiran 150 places al dia. L'objectiu de les mesures adoptades és minimitzar els problemes de massificació, millorar la visita i al mateix temps guanyar tranquil·litat pels visitants. El sistema de reserva online estarà disponible aviat en aquest lloc web i permetrà als visitants planificar anticipadament la seva visita i evitar desplaçaments i aglomeracions a la zona. La Fundació realitzarà una campanya de difusió per a informar a la ciutadania del nou servei de reserves online.


Millores en el servei

Amb l'objectiu de millorar la gestió i recursos del punt d'informació de la Masieta s'ampliaran els dies i horaris d'atenció al visitant. El punt d'informació ampliarà l'atenció al visitant obrint tots els divendres, dissabtes, diumenges, festius i ponts de febrer a desembre (i del 15 de juliol a l'11 de setembre cada dia). L'horari serà de 8.30h a 17h (fins a les 19h entre el 15 de març i el 15 d'octubre).

El personal d'atenció al visitant s'incrementarà al punt d'informació. Un total de 7 persones cobriran els diferents torns necessaris per atendre als visitants durant el nou calendari i horari establert. Fora de les hores d'obertura es tancarà l'aparcament per a facilitar la gestió de les reserves. Dins de l'aparcament de la Masieta no estarà permesa l'acampada i pernoctació i amb aquest objectiu es prohibeix l'entrada d'autocaravanes.

A més, de manera coordinada, en els tres accessos a la zona del congost, s'instal·larà un panell de normes de comportament del visitant en 4 idiomes (català, castellà, anglès i francès) i es realitzaran enquestes per conèixer el perfil dels visitants i la seva satisfacció de cara a poder implementar millores en el futur.


La Fundació Catalunya-La Pedrera protegeix el Congost de Mont-rebei des de l'any 1999, quan el va adquirir per incorporar-lo a la seva Xarxa d'Espais Natura amb l'objectiu de conservar el seu patrimoni natural i preservar-lo per a futures generacions. L'any 2016 va posar en funcionament el punt d'informació al visitant de la Masieta situat al km 8 de la carretera del Pont de Montanyana a Sant Esteve de la Sarga. Aquest punt d'informació és important no només pels serveis que presta als visitants sinó també per la sostenibilitat econòmica de l'Espai que ha d'anar tendint a l'autofinançament.
 

 

Participació