salut mental

Es presenta al Pallars Jussà el projecte «Activa't per la Salut Mental»

Alba Jussà és l'encarregada de convocar a les families usuàries del servei i fer-ne la difusió entre la població

per Redacció, 23 de febrer de 2017 a les 17:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de febrer de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una trentena de persones, entre elles el vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Martí Cardona, van assistir a l'acte de presentació del projecte "Activa't per la Salut Mental", organitzat per Alba Jussà, entitat que treballa per la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat amb col·laboració amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà.

Una de les línies de treball de l'entitat és la sensibilització de la població vers la malaltia mental i oferir recursos i serveis a les famílies en l'àmbit de lleure, habitatge i suport mutu. El projecte treballa perquè les persones amb problemes de salut mental, o risc de patir-ne, i els seus familiars puguin esdevenir agents de salut actius en el seu propi procés de recuperació, i millorar així la seva qualitat de vida.


El projecte, que actualment es troba en fase de pilotatge, es desenvolupa a 13 punts del país i pretén esdevenir un servei més en la cartera de serveis de l'administració. L'Espai "Situa't" és un punt d'informació, orientació i assessorament entorn a la salut mental obert a tota la ciutadania. Des d'ara ja és més accessible al Pallars Jussà gràcies a la presència puntual a la comarca dels tècnics que gestionen el projecte a la demarcació de Lleida, a més del suport pels canals de comunicació telemàtics.

"Activa't per la salut mental" està impulsat per la Federació Salut Mental Catalunya, la Generalitat de Catalunya i la Federació Veus, que a les terres de Lleida es porta a terme en coordinació amb el GSS, l'Associació Salut Mental Ponent i la Coordinadora d'entitats de salut mental i addiccions de les Terres de Lleida, amb el suport de l'obra social de "la Caixa", la Diputació de Lleida i altres patrocinadors públics i privats”.
 

 

Participació