La Diputació de Lleida segueix avançant en la proposta alternativa d'accés al nucli de Baiasca

Un cop definida, caldrà cercar el finançament de totes les institucions implicades en la millora d'aquest accés municipal

per ACN , 6 d'agost de 2016 a les 10:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'agost de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Lleida està estudiant una proposta alternativa d'accés al nucli de Baiasca per poder-la presentar properament a l'Ajuntament de Llavorsí (Pallars Sobirà) i al Departament de Territori i Sostenibilitat i valorar, posteriorment, la possibilitat de finançament a tres bandes per ajudar l'Ajuntament en la millora d'aquest accés de titularitat municipal afectat per esllavissades. Des que es va produir l'esllavissada que limita l'accés a Baiasca i donades les dificultats en l'arranjament del tram afectat, la Diputació de Lleida, d'acord amb els representants de l'EMD de Baiasca i l'Ajuntament de Llavorsí, va prendre el compromís de dur a terme un estudi tècnic per avaluar un accés alternatiu que garantís la vialitat als veïns del poble.

Des de fa un mes i mig, doncs, els serveis tècnics de la Diputació de Lleida treballen en aquest estudi. L'assessor per al Desenvolupament d'Infraestructures de la institució lleidatana, Ramon Lleonart, ha explicat que inicialment partien de quatre possibles alternatives, de les quals dues ja han estat descartades i ara estan treballant en dues més, que confien poder presentar la setmana vinent. Les dues opcions seran valorades i estudiades conjuntament amb el territori. "Estem en contacte setmanal amb l'Ajuntament de Llavorsí per informar del avenços del procés i perquè coneguin tots els passos que anem fent", ha assegurat.


Així doncs, una vegada estiguin tècnicament concretats tots els aspectes tècnics que suposin una garantia d'accés en la proposta de traçat alternatiu, la Diputació de Lleida presentarà l'estudi a l'EMD de Baiasca, a l'Ajuntament de Llavorsí i al Departament de Territori i Sostenibilitat tal com es va acordar en el seu dia. I una cop avaluat aquest estudi, es plantejaran les mesures que siguin possibles per tal que totes les institucions implicades (EMD, Ajuntament, Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Diputació de Lleida i Generalitat), acordin i participin en les actuacions plantejades, segons ha dit Lleonart. 

Les tasques de conservació dels camins que donen accés a les diferents poblacions de les comarques lleidatanes és una de les prioritats de la Diputació de Lleida conscient de les dificultats dels consistoris per fer front a les despeses de manteniment dels mateixos. Per aquest motiu, aquest juliol l'ens va convocar el primer Pla de Camins amb una consignació propera als 1,2 milions d'euros. Aquesta acció s'emmarca dins de la gestió de govern, que prioritza les accions de mobilitat al territori.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació