Millores de seguretat a la central hidroelèctrica de Tavascan

Endesa hi instal·larà un nou sistema per evitar-hi inundacions

per Redacció, 22 d'abril de 2016 a les 10:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La central de Tavascan gaudirà de millores anti-inundació. Foto: Endesa


Endesa millorarà en els propers mesos la seguretat i la fiabilitat de la central hidroelèctrica de Tavascan amb un nou sistema per evitar inundacions en aquest complex de caverna, ubicat a 500 metres a l’interior de la muntanya del Pic de Guerón. Aquesta mesura asseguraria que en cas de pujar el nivell d’aigua dels pous que hi ha a la central, fruit de filtracions, les bombes s’accionessin per si soles i evitarien així el seu sobreeiximent, que podria negar dues plantes de la instal·lació.


L’actuació, que comptarà amb una inversió de 100.000 euros per part de la companyia, permetrà controlar i gestionar millor la central gràcies a la modernització dels armaris de potència, uns equips auxiliars que passaran a ser autòmats. Així, en el cas que els dos pous que recullen aigua de les filtracions es trobin plens, les boies que contenen serviran d’indicadors per accionar les bombes que extreuen l’aigua. Paral·lelament, aquesta informació activarà una alerta al Centre de Control de Producció Hidràulica situat a la seu de Lleida, al barri dels Magraners.

Aquests treballs s’inclouen en el pla de manteniment de la Companyia per tal de mantenir les seves instal·lacions en el millor estat possible i incorporar-hi els darrers avenços tecnològics.

 

Participació