El nou calendari de vacunes inclourà dosis contra la varicel·la i el pneumococ

El Departament de Salut preveu aplicar els canvis a partir de l'estiu | Hi haurà reajustament de les dates i d'algunes dosis

per Redacció , 17 de març de 2016 a les 10:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de març de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Departament de Salut preveu aplicar a partir d’aquest estiu el nou calendari de vacunes. Entre els canvis més destacats hi ha la incorporació de la vacuna contra el pneumococ (antipneumocòccica conjugada) i contra la varicel·la a la primera infància, fins ara no incloses. 


La injecció contra el pneumococ s’inclourà als 2, 4 i 11 mesos d’edat, seguint les pautes acordades pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, mentre que la dosi contra la varicel·la s’administrarà als 15 mesos, als 3 anys i es mantindrà per als nens i nenes d’11-12 anys (sisè de primària) si són susceptibles de ser vacunats, és a dir, si no han patit la malaltia. 

Reajustament de dosis i dates


D’altra banda, el nou calendari preveu un reajustament de les dates i de les dosis d'algunes vacunes:

- La vacuna hexavalent, que fins ara s’administrava als 2, 4 i 6 mesos d’edat passarà a administrar-se als 2, 4 i 11 mesos.

- La vacuna DTPa (contra la diftèria, el tètanus i la tos ferina) – VPI (injectable contra la poliomielitis) s’administrarà als 6 anys quan estigui disponible a escala estatal.

- La triple vírica (xarampió, rubèola i parotiditis) s'administrarà als 12 mesos, tal com ja es feia, però la segona dosis quedarà fixada als 3 anys d'edat.

- Pel que fa a les dosis de la vacuna contra el meningococ C conjugada, que s’administrava als 2, 6 i 15 mesos, ara es farà als 4 i als 12 mesos i es manté la dels 11-12 anys. I la dosi de la vacuna contra l’hepatitis A, que s’administrava als 12 mesos, ara passa als 15 mesos. La vacuna pentavalent desapareix del calendari perquè s’ha observat que amb les tres dosis de l’hexavalent ja no era necessària.

- La vacuna antipneumocòccica 23-valent, que ara s'administrarà a partir dels 65 anys.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació