​Endesa renova 29 suports d'una línia elèctrica a Castell de Mur

L'orografia i la densa vegetació dificulta l'accés amb maquinària convencional i les tasques s'han fet amb helicòpter

per Redacció, 22 de setembre de 2015 a les 17:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de setembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Zona boscosa on s'ha renovat la línia elèctrica. Foto: Endesa


Endesa ha renovat, dins del terme municipal de Castell de Mur els suports de fusta d'una línia de mitja tensió amb l'objectiu de millorar la continuïtat i la qualitat del subministrament elèctric als clients de la població. L'actuació ha consistit en la renovació de 29 suports de fusta per uns nous, també de fusta per conservar la integració amb el paisatge, d'una la línia de 25 kV a Castell de Mur. A causa de l'abrupta orografia i vegetació de la zona les tasques de substitució s'han realitzat amb helicòpter. L'ús d'aquests aparells disminueix l'impacte sobre l'entorn i facilita les labors dels tècnics.


Així mateix, s'han substituït els antics aïlladors de vidre per uns nous de material polimèric, que estan fabricats a partir d'un compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret, tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps.

Els treballs, que han comptat amb una inversió de 26.600 euros, aportats íntegrament per la companyia, formen part dels plans de millora tecnològica de d'Endesa a la demarcació de Lleida, i comportarà una millora de les infraestructures i en la seguretat de subministrament als clients del municipi.

 

Participació